Agramunt aposta per la innovació en els nous torrons que conviuran amb els tradicionals

Acte d'agermanament Fira del Torró i Fira de l'Oli La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt presenta enguany novetats de producte a partir de la decidida aposta per la innovació del conjunt de torronaires de la localitat. És la manera com tots ells volen desestacionalitzar el consum de torrons més enllà del Nadal i atraure un  nou públic, també internacional, per a les seves respectives creacions.

La 30a edició de la Fira permet conèixer i tastar aquests dies les noves propostes que tant Torrons Fèlix, Torrons Roig i Torrons Vicens ofereixen aquesta temporada. En tots els casos es tracta de sabors que arriben per a complementar l’oferta de producte més tradicional. Vicens, de la mà del xef Albert Adrià, torna a sorprendre enguany amb torrons com ara d’alga nori, te matcha o l’anomenat Aire (per la seva lleugeresa), que ja es va donar a conèixer a principis d’any.L’equip de Pastisseria del Barri, el grup de restaurants que Adrià té a Barcelona, ha estat un cop més l’encarregat de presentar i oferir els nous torrons al públic que omplia per segona jornada consecutiva l’Aula del Gust. Amb aquests darrers torrons d’ingredients més exòtics, Vicens vol ampliar la seva presència al món, però, sobretot, al mercat asiàtic.

Per la seva banda, Torrons Fèlix ha ideat un nou torró artesanal a base de mandarina i festucs, inspirat alhora en una partitura musical. La inspiració ve donada en aquest cas per la cançóYesterdaydels Beatles,amb la qual la família Valero ha reinterpretat la lletra, tot fent un homenatge a la seva història.

Pel que fa a Torrons Roig, les seves novetats més destacades són els pessics d’Agramunt o avellanes del seu torró més clàssic per tastar d’una en una; així com el torró de mousse de llimona, un dolç cítric i molt lleuger pensat per a les sobretaules més festives.

 

Durant la segona jornada d’aquesta 30a edició, també s’ha celebrat l’acte d’agermanament de la Fira del Torró amb la Fira de l’Oli Verge Extra de les Borges Blanques, que enguany ha celebrat la seva 55a edició.

En l’acte ha intervingut l’Il·lm. Sr. Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, quihadestacat que “s’ha de posar en valortota la feina que fa el sector gastronòmic del paísi mantenir-se fidel als productes de la terra, transformar-los, innovar i oferir a la gent productes de qualitat, plats innovadors i experiències.”

En l’agermanament de les dues fires també s’ha comptat amb la presència de l’Il·lm. Sr. Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques, qui ha remarcat que“és un honor veure que aquest producte tan autèntic del territori, amb una tradició secular, com és l’oli d’oliva, té un encaix idoni amb la Fira del d’Agramunt”. I així ho ha pogut demostrar el xef Albert Marimón, qui ha estat l’encarregat d’oferir un tast dels dos productes identitaris d’aquests territori, l’oli i la xocolata a la pedra.

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.