Agramunt i Castellserà firmen un conveni amb Leader de Ponent per dinamitzar la serra Bellmunt Almenara

L’Ajuntament d’Agramunt i l’Ajuntament de Castellserà firmen un conveni amb l’Associació Leader de Ponent per deixar per escrit el compromís d’ambdós ajuntaments per dinamitzar l’espai que comparteixen els dos ajuntaments, la Serra de Bellmunt- Almenara.La signatura del conveni s’ha fet aquest matí al Pilar d’Almenara on han estat presents l’alcalde d’Agramunt Bernat Solé, l’alcalde de Castellserà Marcel Pujol, el president de l’Associació Leader de Ponent, Joan Trull, i la tècnica de l’Associació Leader de Ponent Neus Borràs.

Com ha explicat el president Joan Trull amb la signatura d’aquest conveni les tres partses comprometen a promocionar l’espai natural i mantenir-lo en bon estat, i creu que amb la signatura d’aquest primer conveni s’obriran les portes perquè altres ajuntaments també estableixin aquest compromís de col·laboració amb l’associació.

Per la seva part, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha destacat que ambdós ajuntaments estan molt identificats amb el projecte i considera oportú que els organismes locals puguin fer una aportació econòmica perquè es pugui donar continuïtat a les activitats que es realitzen als espais naturals. Segons el conveni firmat, l’aportació econòmica que faran els ajuntaments s’ha fixat en funció de les hectàrees de l’espai natural que l’ajuntament té dins el seu terme i en funció del nombre d’habitants del municipi. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Agramunt farà una aportació de 946€ i l’Ajuntament de Castellserà de 526€.

Marcel Pujol, per la seva part, ha explicat les activitats que estan previstes a la Serra de Bellmunt-Almenara i ha volgut agrair a totes les entitats municipals que també organitzen activitats durant l’any a la serra. Amb totes aquestes iniciatives, s’aconsegueix tenir un projecte global que promociona l’espai natural.

Amb aquest acord els ajuntaments es comprometent a col·laborar conjuntament per vetllar i complir els objectius establerts en el conveni: conservar l’espai, fer-ne difusió i promoure projectes de recuperació i condicionament de l’espai natural.

 

Espai Natural Serra de Bellmunt- Almenara

L’espai natural de la Serra de Bellmunt-Almenara forma part de la Xarxa Natura 2000 i inclou els termes municipals d’Agramunt i Castellserà i municipis adjacents.

La serra està situada en plena depressió central i separa les planes agrícoles regades pels Canals d’Urgell al sud i la ribera del Sió al nord.

 

Proposta d’activitats als Espais Naturals de Ponent

El projecte de cooperació Espais Naturals de Ponent té com a objectiu promocionar els més de vint espais naturals de la Plana de Lleidaper millorar l’oferta turística i crear activitat econòmica al territori.Dins el projecte s’organitzen una sèrie d’activitats per tal de poder gaudir i descobrir els diferents espais naturals.En total per aquest any s’han programat 47 activitats de diferents temàtiques, de les quals nou es duran a terme a la Serra de Bellmunt-Almenara.

La propera activitat programada dins l’espai natural de la Serra Bellmunt- Almenara es farà el proper divendres 06 de juliol amb l’activitat “Sent Almenara”. Es tracta d’un concert que anirà a càrrec del pianista David Pradas. L’any passat l’activitat “Sent Almenara” es va fer al terme d’Agramunt i enguany es farà al terme de Castellserà.

 

L’endemà, el dissabte 07 de juliol tindrà lloc l’acte “Sent Viladot” que repetirà escenari desprès de l’èxit de l’any passat. a la masia Isidori. En aquesta ocasió serà el músic David Esterri qui oferirà un espectacle musico-poètic inspirat en Guillem

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.