Agramunt presenta l’audiovisual ” Les veus de Riella” en un acte molt emotiu

Foto conjunta amb tots els testimonis que han fet possible la realització del dvdAquest matí s’ha presentat al Teatre Casal Agramuntí l’audiovisual “Les Veus de Riella” en un acte molt emotiu. Amb una sala plena de gom a gom el col·lectiu Fem Memòria de forma conjunta amb l’Ajuntament d’Agramunt han presentat aquest dvd que és el recull del testimoni de persones que van viure la Guerra Civil. Una trentena d’entrevistes a partir de les quals s’ha elaborat aquest dvd que té una durada aproximada de cinquanta minuts.

Abans de la projecció, els tres membres del col·lectiu Fem Memòria, Josep Camats, Josep Bertran i Amanda Cardona han explicat com va sorgir el projecte i que l’audiovisual vol ser un homenatge a totes aquelles persones que van patir els estralls de la Guerra Civil.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, la directora general de la Memòria Democàtica Carme Garcia, el director del Memorial Democràtic Plàcid Garcia. Amb les seves respectives intervencions, han posat en valor la feina realitzada pel col·lectiu Fem Memòria i han recordat que no es pot oblidar els fets que van passar i cal que es facin actes com els que s’han fet avui perquè les generacions i les actuals ho coneguin i no caiguin els fets en l’oblit.

Desprès dels parlaments, s’ha fet entrega d’una rosa blanca i d’un dvd als testimonis que avui encara estan vius i eren presents a l’acte, i també als familiars de les persones traspassades.

Tota la documentació de les transcripcions de les entrevistes així com tota la documentació recopilada quedaran a l’arxiu de l’ajuntament. A més, totes les persones que ho vulguin podran comprar el dvd a l’Oficina de Turisme d’Agramunt a un preu de 5euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.