Agramunt presenta l’Encontrada

Un cicle de presentacions de llibres d’autors de proximitat

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Agramunt i la Biblioteca Municipal Guillem Viladot han organitzat el cicle l’Encontrada.Es tracta d’un cicle de presentacions de llibres de proximitat, escrits per persones del nostre territori o que hi tenen un lligam estret. Una manera més de conèixer fets històrics, actualitat, literatura, poesia, etc. més enllà del nostre poble. En definitiva, publicacions que ens ajuden a tenir una visió més profunda i a ampliar la nostra frontera.

Concretament, en aquesta primera edició es faran quatre presentacions de llibres durant els mesos de maig i juny i podrem conèixer les obres de Jaume Moya, Enric Khan, Joan Maria Minguet o Gemma Peris.

Com ha explicat, Amanda Cardona, regidora de Cultura, “aquesta iniciativa pretén impulsar el valor i l’estima cap als escriptors i escriptores de proximitat i, alhora, ampliar els nostres coneixements versel territori”.

La primera presentació es farà el dimarts 17 de maig i anirà a càrrec de Jaume Moya, que presentarà el seu llibre De carlinades per la Segarra històrica. Descobrint els escenaris de mig segle de violència.Aquest és un llibre que convida el lector a recórrer les carlinades per un centenar d’escenaris on la història va canviar de rumb a còpia de trabucs, escapularis i canonades.

Enric Khan presentarà el seu llibreDos flores son másfuertes si juntaspasansedel 24 de maig. Unanovel·laque parteix del viatge del protagonista a Mèxic i que parla de les controvèrsiesqueli generenladistància i la separació dels seus éssers estimats. El llibre també pretén mostrar una part de lasocietat mexicana i reflectir les peculiaritats i la seva forma de viure.

Amb l’inici del mes de juny, el dia 2, Joan Maria Minguet presentarà El paisatge d’uns crims: l’acte sublim de Josep Marimon. Una novel·la que narra la història d’un assassinat que va passar l’any 1928 a la Pobla de Ferran, un poble molt petit al costat del Belltall. Un fet tràgicdel qual el propi Dalí en va fer esment.

Tancarà l’Encontrada, l’escriptora i periodista Gemma Peris que presentarà el seu llibreUna vida de ferro fos el 9 de juny. Una novel·la històricainspirada en les entrevistes que es van realitzar als treballadors de l’antiga fàbricade maquinària agrícolaJ.Trepat durant el procés de museïtzació de l’espai i que ens ajuda a conèixer com funcionava aquesta factoria.

Totes les presentacions es faran a la Biblioteca Municipal Guillem Viladot a les set del vespre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.