Ajuntament de Tàrrega i l’Associació Alzheimer treballen perquè aviat l’entitat tingui una nova seu

Presenten els actes del Dia Mundial de l’Alzheimer

L’Associació Alzheimer Tàrrega ha organitzat un nou programa d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els estralls que provoca aquesta malaltia neuro-degenerativa en les persones que la pateixen i els seus familiars. Serà en el marc del Dia Mundial de l’Alzheimer (que es commemora cada 21 de setembre) amb una conferència, una caminada popular, un espectacle de màgia i un concert, actes de caràcter benèfic que tindran lloc els dies 25 i 26 de setembre. La iniciativa, que es reprèn després de l’aturada de l’any passat obligada per la pandèmia, compta amb suport de l’Ajuntament de Tàrrega i altres entitats del teixit associatiu local. A més de fer visible la malaltia al conjunt de la societat, les activitats serviran per recaptar fons que garantiran la continuïtat del servei assistencial de l’Associació Alzheimer Tàrrega, la qual atén actualment una quarantena de persones que pateixen la malaltia i les seves famílies, així com una trentena més que participen en els tallers de prevenció.

Avui han presentat la programació la presidenta i la directora de l’Associació Alzheimer Tàrrega, Teresa Robert i Ramona Moix respectivament, acompanyades de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, la qual ha posat en valor el fet que l’entitat pugui tornar a celebrar enguany els actes per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, “una malaltia latent en la nostra societat, que cada cop afecta més gent i cada vegada més jove”. Per la seva banda, Teresa Robert s’ha mostrat il·lusionada de reprendre l’activitat ordinària de l’entitat “després de l’aturada del 2020, quan més ho necessitaven les persones que atenem” i ha agraït el suport del consistori vers els projectes que l’associació té damunt de la taula per millorar i intensificar el seu servei.

Així mateix, Ramona Moix ha fet una crida als professionals de l’atenció primària perquè “són una peça clau per a la detecció precoç de la malaltia, fet que és essencial per oferir una millor qualitat de vida a les persones que la pateixen”. “L’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que el 9% de les persones que tenen Alzheimer són menors de 65 anys i calcula que el 30% dels casos resten per diagnosticar”, ha afegit Moix. La regidora d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut, Assumpta Pijuan, també ha assistit a la presentació (vegeu fotografia).

Activitats participatives, pedagògiques i lúdiques

El programa a Tàrrega s’iniciarà el dissabte 25 de setembre amb la conferència “La gent gran, un problema? Residències i altres serveis” a càrrec del mestre i pedagog Salvador Auberni, a les 12 del migdia, al Local de la Societat Ateneu. Així mateix s’habilitaran punts d’informació i meses petitòries en diversos carrers de la ciutat.

L’endemà, el diumenge 26, se celebrarà la 19a Marxa Popular contra l’Alzheimer Tàrrega – Verdú – Tàrrega coordinada pel Club d’Atletisme 100×100 Fondistes. La sortida tindrà lloc a la plaça del Carme (9 matí, caminadors; 10 matí, corredors). A l’arribada, també a la plaça del Carme, els participants gaudiran d’un refrigeri.

També el diumenge 26, a 2/4 de 7 de la tarda, el Teatre Ateneu serà escenari d’un espectacle benèfic de màgia amb el Màgic Mingo, a la qual seguirà un concert del grup Teclam’s – Solidaris de Linyola. El preu de l’entrada és de 5 euros. Sota el lema “Zero omissions i zero Alzheimer”, l’Associació Alzheimer Tàrrega té preparades altres activitats de sensibilització a les localitats urgellenques d’Agramunt, Bellpuig i Sant Martí de Maldà entre el 20 de setembre i el 2 d’octubre

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.