Balanç molt positiu de la 19a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que es manté com a plataforma de difusió de l’ecologia

la_restauradora_ada_parellada_amb_les_autoritats_a_lestand_de_lescola_pia_el_qual_promou_les_llars_sosteniblesBona afluència de visitants als expositors i elevada participació a les activitats paral·leles · Divulgació de la biodiversitat, el reciclatge i les energies netes en favor de la preservació del medi natural

L’Ajuntament de Tàrrega fa un balanç molt satisfactori de la 19a Fira del Medi Ambient, celebrada els dies 6 i 7 d’octubre amb una vuitantena d’expositors. Es valora positivament tant la bona afluència de visitants com la participació a les activitats paral·leles, que han atret públic de totes les edats. La proposta, per tant, manté vigent la seva raó de ser: divulgar entre la ciutadania els valors positius de l’ecologia, el coneixement de la biodiversitat, el reciclatge i l’ús de les energies netes entre altres factors en favor de la preservació del medi natural.

 

Organitzat per les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, el certamen apuntala la seva condició de plataforma a disposició de les empreses que aposten per la sostenibilitat i les alternatives energètiques respectuoses amb l’entorn. Així, s’hi han donat cita expositors de bioconstrucció, energies renovables, vehicles híbrids i elèctrics, agroalimentació, tèxtil, cosmètica natural,… La promoció de la gastronomia de proximitat ha estat un altre dels eixos de la convocatòria, tal i com certifica la presència de la restauradora Ada Parellada a l’acte inaugural de dissabte, on va llançar una crida a exigir productes que posin en valor el patrimoni culinari autòcton.

 

L’ampli programa de tallers, conferències i exposicions s’ha saldat amb èxit. El públic ha tingut ocasió de gaudir de demostracions de cuina, maridatges gastronòmics, reciclatge creatiu, horticultura ecològica, musicoteràpia per al benestar,… L’espai ha aplegat també entitats locals, nacionals i internacionals. És el cas, per exemple, de Greenpeace, que ha presentat a Tàrrega una campanya contra l’abocament de plàstics al mar. Una altra de les novetats ha estat la participació d’alumnes de 5è i 6è de Primària de l’Escola Pia de Tàrrega i el seu estand pedagògic “Com podem fer una llar més sostenible?”. No ha faltat la desfilada canina de la Protectora d’Animals de Tàrrega per a promoure l’adopció de gossos.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.