Ballaveu porta el divendres 12 d’agost a Tàrrega el seu repertori de sons tradicionals

El concert, a la plaça dels Comediants, anirà precedit per un taller de danses populars · La doble cita s’emmarca dins la programació d’estiu impulsada per la Regidoria de Cultura

 

La Regidoria de Cultura de Tàrrega continua desplegant la seva programació d’estiu, vertebrada en diferents cicles. La cita més immediata en el calendari arriba aquest divendres 12 d’agost, a les 10 de la nit, de la mà del duo Ballaveu, que protagonitzarà un concert de música tradicional a la plaça dels Comediants, al cor del nucli antic. Patri Garcia i Xavier Rota exploren els sons catalans d’arrel enllaçant les seves veus amb guitarres i percussions com la pandereta, la canya esquerdada o el pandero. Ballaveu es capbussen en el cançoner popular vinculat a les danses tradicionals, des dels balls plans del Pallars a les jotes de l’Ebre, l’havanera o els ballets de la Catalunya interior.

El concert anirà precedit a les 8 del vespre per un taller de danses folklòriques a càrrec del mateix duo Ballaveu. La proposta és gratuïta i s’emmarca dins el Cicle d’Havaneres i Música Tradicional. El públic gaudirà així de dues veus harmonioses i sense artificis, que ja han plasmat el seu art en els àlbums Flors i violes (2016) i Ball de nit (2020). Ballaveu també han enregistrat recentment el senzill El pinyol de l’oliva.

La programació reserva encara per aquesta setmana una altra cita: una ballada de sardanes amb la Cobla Tàrrega el dissabte 13 d’agost, a les 8 del vespre, a la plaça del Carme. Posteriorment, el divendres 19 d’agost prendrà el relleu un concert d’havaneres amb la formació Penjats de l’Ham. La cita, on se servirà rom cremat, tindrà lloc a les 10 de la nit als jardins de la Societat Ateneu.

Altres suggeriments estivals de la Regidoria de Cultura han estat les sessions de Cinema a la Fresca entre el 13 de juliol i el 3 d’agost, amb l’assistència de 1.200 espectadors, o el cicle d’arts de carrer PÚBLIC!, que ha aplegat durant el juliol vora 800 assistents als pobles de la Figuerosa, Altet, Santa Maria de Montmagastrell i Claravalls.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.