Bellpuig estudia reubicar els nius de cigonya del municipi per seguretat

cigonyesLa intenció del consistori és situar-los al parc del Convent, indret on projecta crear un espai de referència mediambiental

Demà divendres tècnics de Medi Ambient de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat es desplaçaran fins a Bellpuig per estudiar la possibilitat de reubicar dos nius de cigonya ubicats a l’església de Sant Nicolau i el convent de Sant Bartomeu pel perill de despreniments que suposen pels vianants que transitin al voltant dels edificis.

Segons ha explicat l’alcalde de Bellpuig Salvador Bonjoch, “la intenció seria instal·lar-los al parc del Convent per mantenir la convivència amb les aus i no causar molèsties als veïns amb els problemes de seguretat que suposarien despreniments dels nius”.

Bonjoch ha recordat que mentre les cigonyes construïen els nius, l’Ajuntament va tenir que acordonar la zona per seguretat “degut a que queien a la via pública branques de fins un metre i mig amb el perill que podien suposar pels vianants”.

Amb el canvi d’ubicació dels nius de cigonyes, l’Ajuntament de Bellpuig pretén potenciar el parc del Convent, com un espai de referència mediambiental, amb d’altres projectes que té en cartera.

Cal recordar que el ple de l’Ajuntament de Bellpuig del passat mes de maig va declarar al municipi com a protector de les cigonyes, definint aquesta espècie com a bé patrimonial de caràcter ambiental.

Foto: Cigonyes (Xtec)

Ràdio Tàrrega

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.