Borges Agricultural & Industrial Nuts suma més de 158 hectàrees de pistatxos en 4 anys

foto_3254502Dins del projecte iniciat com a motor del Segarra-Garrigues, estan plantades en 24 explotacions col·laboradores de 10 municipis de 7 comarques catalanes i 1 de la Franja
ACN Tàrrega .- Borges Agricultural & Industrial Nuts compta amb 158,6 hectàrees de pistatxers des que al 2015 va iniciar el ‘Projecte pistatxo’ com un dels cinc motors del canal Segarra-Garrigues a la finca Mas Colom de Tàrrega. Aleshores es va començar amb una plantació de 15,3 hectàrees i ara el grup compta amb 24 explotacions col·laboradores de 10 municipis pertanyents a 7 comarques catalanes i 1 comarca de la Franja de Ponent, la Llitera. De les 158,6 hectàrees, 22 es plantaran el setembre d’aquest any i la resta començaran a donar produccions de manera gradual a partir del sisè any de vida, tot i que s’estima que aquesta es pugui avançar un any.
L’objectiu principal del ‘Projecte Pistatxo’ és la cooperació vertical ”win win” entre el grup agroindustrial i els productors agrícoles, per a la posta en marxa de noves explotacions agrícoles en regadiu, que produeixin pistatxos d’alta qualitat, seguint el model californià en base al ‘Know-How’ que ofereix Borges a partir dels seus 32 anys d’experiència en el cultiu de pistatxos amb 105 hectàrees en propietat.

Els passats 8 i 9 de març, un grup de 30 pagesos fructicultors de la zona del Baix Cinca, van visitar la finca de pistatxos del Carquí, propietat de Borges, situada a Guadix, a Granada, amb l’objectiu de conèixer noves alternatives als cultius de fruiters actuals que els permetin incrementar la renda agrària actual. La visita va permetre conèixer el desenvolupament i característiques tècniques, el sistema de regadiu i fertilització emprat, la poda de producció i el vigor productiu d’aquest cultiu, que s’espera que continuï mínim fins als 50 anys de la plantació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.