Cal Trepat de Tàrrega impulsa un nou espai d’aprenentatge i coneixement sobre les innovacions tecnològiques que transformen la societat

Cal Trepat de TàrregaEls Tallers Trepat oferiran activitats pedagògiques adreçades a públic jove i adult vinculades a la innovació i l’enginy · Un cicle sobre els usos de les impressores 3D i una jornada sobre robòtica, primeres propostes

Cal Trepat, equipament municipal de l’àrea de Cultura de Tàrrega, impulsa una nova iniciativa de divulgació per posar a l’abast del públic les innovacions tecnològiques que transformen la societat i el món del treball. Són els Tallers Trepat, un espai d’aprenentatge al voltant de la tecnologia i les innovacions aplicades per tal de dotar la ciutadania de competències i coneixements transversals. En el seu dia, la fàbrica J. Trepat de Tàrrega, actualment museïtzada, fou un pol de transformació agrícola gràcies a la producció de maquinària aplicada a les tasques agrícoles. Estenent un pont entre el passat industrial del territori i el futur tecnològic, Cal Trepat dona veu ara a propostes pedagògiques i recreatives vinculades a la innovació i l’enginy.

Jornada de robòtica

Els Tallers Trepat s’obriran el dissabte 1 de juny amb una jornada educativa dedicada a la robòtica, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, adreçada a gent jove de cicle superior de primària, secundària i cicles formatius de grau superior. Es vol crear un ambient que engresqui els participants a desenvolupar capacitats i habilitats per al disseny, la construcció i la programació de robots. Integraran la jornada tallers, xerrades i una Escape Room proposant la resolució de reptes d’àmbit científic. El programa culminarà amb la Jornada de la Lliga Nacional de Robòtica i exhibicions de competicions de robots, oberta a tot el públic. Andreu Marsal, al capdavant de l’equip de Gadget Lleida, coordinarà la jornada fent valdre la seva experiència en nombrosos esdeveniments de robòtica. Inscripció gratuïta a: https://aklsba21.wixsite.com/jornadarobotica.

Cicle sobre usos i aplicacions d’impressores 3D

El cicle “Usos i aplicacions de les impressores 3D” serà la següent cita dels Tallers Trepat. En aquest cas, es tracta d’un programa adreçat tant a públic jove com a adults, de quatre sessions els dies 26 i 27 de juny, i 3 i 4 de juliol (6 tarda). Impartiran l’activitat Celestí Capell, professor de tecnologia i divulgador científic, i Jordi Giribet, expert en l’ús de software de disseny de peces 3D. Els dos ponents exposaran els seus amplis coneixements en l’ús de les impressores 3D i les possibilitats que aporten en els camps del treball i la creació. Els continguts formatius constituiran una aproximació a la fabricació d’objectes físics tridimensionals a partir de models creats per ordinador, materialitzats gràcies a impressores que superposen capes de filament plàstic. Inscripcions al web www.culturatarrega.cat/tallerstrepat. El preu de les quatre sessions és de 50 euros. El calendari és el següent:

 

  • Dimecres 26 de juny · 6 tarda: “Usos i aplicacions de les impressores 3D” · Conferència inaugural amb Celestí Capell
  • Dijous 27 de juny i dimecres 3 de juliol · 6 tarda: “Disseny de models 3D” amb Jordi Giribet 
  • Dijous 4 de juliol · 6 tarda: “Practicum impressora 3D” amb Celestí Capell

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.