CARTAES escollida per formar part del Comitè Estratègic Català del projecte europeu SUBTRACT

L’empresa Cartaes ha estat escollida per formar part del  Comitè Estratègic Català (CEC) constituït per treballar en el projecte europeu interregional SUBTRACT. Aquest projecte, format per 7 socis de diferents països de la Unió Europea, té per objectiu millorar el funcionament de les pimes dedicades a la reutilització i a la preparació per a la reutilització. El Comitè està format per 34 membres de diferents entitats del sector públic, del sector privat i de l’àmbit universitari.

De mes de 110 deixalleries de Catalunya que es dediquen a la PxR (preparació per la reutilització) han estat escollides només 18, gestionades pel sector privat, i la deixalleria de Tàrrega, gestionada per Cartaes,  n’és una d’elles.

Una de les funcions que tindrà Cartaes dins el (CEC) serà oferir la seva visió i expertesa per tal d’avançar decididament en la promoció i millora dels centres de reutilització de tot el territori.

El projecte europeu interregional SUBTRACT, finançat principalment pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), posa el focus en els centres de reutilització i en la seva condició de pimes i busca identificar les condicions necessàries per tal de que aquestes empreses siguin econòmicament, socialment i ambientalment sostenibles.

Normalment, els centres de reutilització estan gestionats per PIMES, sovint per empreses socials, les quals reben i preparen béns per a la seva reutilització, allargant així, la vida útil dels productes, la qual cosa implica una enorme quantitat de beneficis socials i mediambientals, promovent l’economia circular. Els centres de reutilització són un poderós vehicle per afavorir un creixement qualitatiu, ajudant el desenvolupament del capital humà i enfortint la cohesió social.

Per tal d’acomplir aquests objectius, els centres de reutilització necessiten comptar amb un model de negoci econòmicament sostenible. El projecte SUBTRACT es concentra en les fases de posada en marxa i desenvolupament dels centres de reutilització per tal d’aconseguir que siguin efectius i duradors. Això es tradueix en la necessitat de comptar amb un flux constant d’entrada i sortida de productes perfectament preparats per a la seva reutilització, a través d’una estructura de gestió professional, una estratègia financera adequada i una imatge atractiva per als usuaris.

El SUBTRACT, tindrà una durada de 42 mesos dividits en dues fases. Una primera, de 30 mesos de durada, on s’intercanviaran experiències, coneixements i casos d’èxit de centres de reutilització al context social dels diferents membres del projecte, i una segona fase d’un any de duració, on es durà a terme la implementació dels plans d’acció regionals que sorgeixin de la primera fase.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.