Cervera presenta canvis en la mobilitat del centre històric

mobilitatEn un acte obert a la ciutadania, dilluns 4 de setembre, la Paeria de Cervera va presentar el nou pla de mobilitat del centre històric de la ciutat, que ha convertit els carrers remodelats del centre comercial en zones preferents per a vianants.

La presentació va anar a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Seguretat i Mobilitat, Jaume Rossich, i els regidors Marc Llorens, Ainhoa Barrionuevo i Joan Prat. A la sessió, que va tenir lloc a l’Auditori, hi van assistir nombrosos veïns i comerciants del centre de Cervera.

El Pla de mobilitat preveu la regulació del trànsit i la senyalització dels carrers General Güell i Santa Anna i les places Universitat, Sant Miquel i Santa Anna.

En la seva elaboració s’han tingut en compte les necessitats dels veïns i comerciants, els horaris d’entrada i sortida de l’institut Antoni Torroja, l’horari de les terrasses, els temps de càrrega i descàrrega, les limitacions urbanístiques i altres usos excepcionals.

S’han establert els següents horaris d’accés de càrrega i descàrrega:

-De 8.15 a 10.30 hores, amb entrada al carrer General Güell per l’avinguda Catalunya, de dilluns a dijous.

-De 14 a 17 hores, amb entrada i sortida pel carrer Manel Ibarra.

-De 8.15 a 10.30 hores, amb entrada i sortida pel carrer Manel Ibarra, els dissabtes.

Els veïns i comerciants del carrer General Güell disposaran d’un comandament per obrir la pilona i accedir amb vehicle des de l’avinguda Catalunya. Hauran de sortir pel carrer Manel Ibarra.

 

Pel que fa a la circulació de vehicles s’han establert les següents modificacions:

-Des del carrer Santa Anna no es pot girar cap a la rambla Lluís Sanpere ni el carrer Barbacana. Els vehicles es poden dirigir cap al carrer Major o girar cap al carrer Hospital (túnel del Casal).

-El túnel del Casal serà de sentit únic, de la plaça Santa Anna cap al carrer Hospital.

-Des de la rambla Lluís Sanpere es pot anar cap als carrers Barbacana, Major i la plaça Santa Anna. No està permès fer un gir de 360º.

-El carrer Barbacana també es de sortida de vehicles cap a la rambla Lluís Sanpere, el carrer Major i la plaça Santa Anna.

Transformació del centre històric de Cervera

Les obres de remodelació de la plaça Sant Miquel i el carrer i la plaça Santa Anna van finalitzar a l’agost.Els treballs en aquesta zona del centre comercial de la ciutat erenla darrera fase del projecte de 1,5% Cultural i Foment del Turisme, que ha urbanitzat el tram urbà del camí de Sant Jaume al seu pas per Cervera, des del carrer General Güell fins al carrer Sant Magí.

El projecte de l’1,5% Cultural i Foment del Turisme a Cervera ha comportat la urbanització dels carrers General Güell, Santa Anna, Santa Maria, Sant Domènec, Sant Magí i les places Sant Miquel, Santa Anna, Sant Domènec i Sant Magí.Les obreshan estat executades per l’empresa ACSA – Sorigué, per un import d’1.504.707 euros, entre els mesos de maig del 2016 i agost del 2017.

 

 

 

 

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.