Comença la verema a les vinyes del celler L’Olivera de Vallbona de les Monges

 

Aquesta setmana ha començat la verema a les vinyes de la Cooperativa Social l’Olivera. Igual que en altres indrets aquí la maduració també ha estat primerenca i la verema s’ha avançat entre 10 i 15 dies segons les varietats.

La marinada que bufa a la Vall del Corb i que fa baixar la temperatura a les nits ofereix unes condicions excel·lents sobretot per a la producció de vins negres. L’equip de veremadors està format per persones amb discapacitat o risc d’exclusió social i alguns estudiants i col·laboradors que se senten atrets pel projecte de l’Olivera. Veremen manualment tant les vinyes pròpies, un 60%, i les de pagesos de la zona que tenen acords amb el celler.

Un cop recol·lectat el raïm es transporta al celler situat a molts pocs quilòmetres de la vinya. L’Olivera en processa cada any entre 200.000 i 250.000 quilos provinents de les vinyes de la Vall del Corb i de les microvinyes urbanes que des de fa anys estan recuperant a l’àrea de Barcelona. Amb tot plegat elaboren 20 tipus de vi diferents, tots ells amb valor social.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.