Contacontes per apropar la discapacitat als infants de Tàrrega

presentacio_1El Grup de Contacontes d’ASPID, s’ha “estrenat” avui fora de la ciutat de Lleida amb la lectura del conte “El lleó i el ratolí” a l’Escola Bressol Municipal La Pau

 El Grup de Contacontes d’ASPID s’ha “estrenat” avui fora de la ciutat de Lleida amb la lectura del conte “El lleó i el ratolí” a l’Escola Bressol Municipal La Pau de Tàrrega. En l’experiència, desenvolupada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, han participat membres del Centre de Dia d’ASPID i ha comptat amb l’assistència dels infants de l’escola bressol. L’experiència pretén apropar la normalització de la discapacitat a la infància.

El Grup de Contacontes, creat l’abril de 2015, està format per persones amb discapacitat física d’ASPID que desenvolupen un projecte de sensibilització adreçat a la infància i en el qual, a través de la narració d’un conte, es fomenta el intercanvi i proximitat entre petits i les persones amb discapacitat física. Un dels objectius bàsics es promoure la normalització social de les persones amb discapacitat.

Durant l’any 2018,el grup de contacontes d’ASPID ha desenvolupat aquest projecte a 15 escoles bressol municipals de la ciutat de Lleida, amb la participació de més de 525 infants de menys de 3 anys. La iniciativa, que a banda dels beneficis per als usuaris del centre constitueix alhora una activitat lúdica i instructiva per als nens i les nenes, s’ha complementat amb endevinalles i cançons infantils.

S’ha escollit el conte d’“El lleó i el ratolí” pels valors solidaris d’una història en la què els dos animals estableixen una sincera amistat quan comproven que l’important no és la grandària ni la força, sinó la capacitat que tenim per ajudar-nos i cuidar els uns dels altres

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.