Creu Roja desplega quatre agents de salut a Tàrrega per sensibilitzar la gent jove davant la agents de salut durant l’oci nocturn

Són informadors que transmeten missatges de conscienciació a peu de carrer en favor de les mesures de prevenció per evitar contagis · Acció amb suport de l’Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega compta des del passat cap de setmana amb quatre agents de salut de Creu Roja que sensibilitzen el jovent a peu de carrer sobre les mesures de prevenció contra la Covid-19. Els quatre informadors, també gent jove, desenvolupen la seva tasca de conscienciació en zones concorregudes d’oci nocturn de dimecres a diumenge, a partir de les 8 del vespre. La iniciativa vol reduir el risc de contagi entre els joves després que s’hagi percebut un cert relaxament de les mesures de seguretat davant la COVID-19. L’acció a la capital de l’Urgell forma part del desplegament d’un miler de persones a tot Catalunya per part de Creu Roja a partir d’un acord amb el Departament de Presidència de la Generalitat (a la demarcació de Lleida són una vintena de joves en cinc municipis).

En el cas de Tàrrega, els quatre agents de salut iniciaren la seva tasca la nit del passat dissabte i és previst que es desenvolupi fins a mitjans de setembre. Una vegada detecten possibles conductes de risc, els informadors procuren corregir-les mitjançant dinàmiques participatives i la distribució de mascaretes protectores. Paral·lelament a les accions de carrer, es du a terme una acció a les xarxes socials per tal d’amplificar la difusió del missatge amb l’etiqueta #COVIDSPOILER. L’Ajuntament de Tàrrega dona suport a la iniciativa.

D’altra banda, el consistori targarí està en contacte amb les autoritats sanitàries per prevenir possibles rebrots de la Covid-19. Val a dir que l’Ajuntament i el CAP de Tàrrega també impulsen plegats una campanya pròpia de sensibilització davant la pandèmia vers el públic més jove. Sota el lema ‘Fes-ho per tu, fes-ho pels teus’, s’ha divulgat un vídeo a les xarxes socials en què la jove targarina Xènia Amenós, la qual va perdre l’àvia a causa de la Covid-19, fa una crida a mantenir la màxima prudència per ajudar a reduir la propagació del coronavirus.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.