Diferents entitats de Tàrrega inicien una recollida de firmes per promoure un debat sobre la creu de la Plaça Major

Cartell Creu - AgentaDiferents entitats targarines s’han posat d’acord per demanar una audiència pública a l’Ajuntament de Tàrrega en relació a la ubicació de la Creu de Terme de la Plaça Major. Per aquest motiu han iniciat una campanya per recollir 500 firmes com a mínim i presentar-les al consistori el més aviat possible. Les entitats  impulsores afirmen que “volen posar sobre la taula el debat i la poca transparència sobre la decisió presa per l’Ajuntament de deixar la Creu al mateix lloc on era”.
En un comunicat que han fet arribar als mitjans de comunicació asseguren que “quan el consistori va prendre la decisió, des de l’associació d’entitats Agenta es va demanar una reunió oberta amb les diverses entitats targarines que es qüestionaven la decisió de deixar la creu al mateix lloc, ja que aquesta es va prendre a porta tancada i sense presència d’entitats”. També afirmen que “des d’Agenta es va demanar al consistori quines fonts s’havien consultat per prendre les decisions i perquè no s’havien tingut en compte les entitats, sobretot aquelles que organitzen actes a la mateixa Plaça. La seva resposta va ser que ja s’havia fet una reunió amb diferents experts i, tot i que en un primer moment ens van dir que s’havien convidat entitats, en una segona instància ens van respondre que no n’hi havia hagut cap de convidada”.
Les associacions que impulsen la recollida de firmes asseguren que amb aquesta audiència pública el que volen és impulsar la participació de la ciutadania en la presa d’aquesta decisió i que les diferents entitats targarines hi puguin dir la seva “ja sigui en relació a l’ús de la plaça o pel significat franquista”. Així doncs, La Soll, El Rostoll, Agrat, Guixanet, Cau, Gic, Bat i Agenta asseguren que es posen d’acord “per donar veu directament a la ciutadania en aspectes tan importants com són l’urbanisme i la simbologia dels monuments que ens envolten”.
Les persones interessades a signar ho podran fer tant presencialment com online en aquest lloc web: bit.ly/debatcreutarrega. Un cop recollit un mínim de 500 signatures, les presentaran al consistori.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.