Diumenge Agramunt acollirà la cursa solidària StargardtGo en suport a la investigació de les malalties hereditàries de la retina

Stargartd01Se celebrarà el 9 de juny en les distancies de 6 i 10 km i una caminada de 6 km

 El diputat en funcions Francesc Sabanés ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 2a Cursa solidària StargardtGo d’Agramunt, que se celebrarà el 9 de juny a Agramunt en suport a la investigació de les malalties oculars. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa – ha comptat amb les intervencions de la responsable del repte solidari StargardtGo, Íngrid Giménez; la regidora d’Esports d’Agramunt, Montse Canes; i la col·laboradora del repte solidari i corredora, Sara Miñarro.

Enguany, els organitzadors repeteixen les distàncies de 6 i 10 km i la caminada de 6 km, tenint en compte d’èxit de la primera edició, en la qual es van esgotar els 500 dorsals disponibles. Davant la previsió que se superi aquest inscripció, s’ha previst augmentar la participació fins als 700 dorsals.

En cas que no es vulgui participar en la cursa però sí col·laborar amb aquest repte solidari, resta oberta la possibilitat de fer-ho a través del dorsal solidari. La intenció des organitzadors és consolidar-la com un referent en l’àmbit estatal en la lluita contra les malalties hereditàries de la retina.

La cursa solidària forma part de les diverses iniciatives que impulsa el Repte Stargardt Go per a la recaptació de fons per a la investigació de les malalties hereditàries de la retina. En aquest sentit, l’any 2018 es van recaptar 15.505,83 €, 5.211 dels quals en la primera cursa i caminada StargardtGo.

Francesc Sabanés  ha explicat que des de la Diputació es dona suport a aquesta iniciativa perquè és important per fer visible la malaltia i que després de l’èxit de la primera edició enguany les expectatives també són molt positives.

Sara Miñarro ha explicat que un dels objectius  és aconseguir que Lleida disposi d’un banc genètic dels malalts amb aquestes dolències, de manera que es pugui estar al mateix nivell que altres països, i que a través de l’Hospital Arnau de Vilanova es tingui l’IRB Lleida com a referent.

Per la seva banda, Íngrid Giménez ha destacat el doble caràcter competitiu i lúdic de la jornada, i que el recorregut arribarà  a prop del pilar de l’Almenara.

L’Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona han col·laborat en la investigació d’aquestes malalties, a les quals s’uniran l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital Arnau de Vilanova i l’IRB de Lleida durant l’any 2019.

Els diners recollits han servit per millorar el diagnòstic clínic i genètic de les famílies amb malalties hereditàries de la retina com la retinosi pigmentària, l’Stargardt i altres malalties rares oculars.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.