eCollect, zero emissions durant la recollida de residus

Aquest dies es podrà veure pels carrers de Tàrrega un camió de brossa diferent de l’habitual. Es tracta d’un equip recol·lector 100% elèctric, és a dir, la caixa, el xassís i el sistema d’elevació dels contenidors funcionen elèctricament.

El Consell Comarcal de l’Urgell està provant, a partir d’un acord de col·laboració amb l’empresa Ros Roca, fabricant de l’equip, aquest vehicle de recollida de residus 6×2 de 26 tones amb tracció darrere, que suposa un autèntica alternativa operativament viable als vehicles dièsel.

Aquest recol·lector elèctric produeix zero emissions, fet que ajuda els operadors a exercir un paper important en la lluita contra el canvi climàtic i la qualitat de l’aire local. A més, és l’únic vehicle de recollida de residus elèctric OEM totalment integrat.

Vicente Vilaplana, director comercial de Ros Roca, comenta: “Els vehicles elèctrics tenen excel·lents credencials mediambientals (zero emissions, menys soroll…), amb això s’aconsegueix unes ciutats més sostenibles. També comporta una reducció de costos operatius: l’ electricitat és més econòmica que els combustibles fòssils i té menys costos de manteniment, cosa que aporta molts beneficis per als residents, per a les entitats  i per als operaris”. En aquest sentit, Rosa Mas, gerent de la societat de recollida de residus, URGELL NET, SA valora positivament aquesta col·laboració que permet a l’empresa conèixer diferents tipus de vehicles de recollida que siguin molt més respectuosos amb el medi i les persones que hi interactuen.

La finalitat de les proves és disposar de dades (consum, emissions,..) per poder realitzar un comparatiu amb els sistemes de recollida tradicionals.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.