Ecovidrio i el Consell Comarcal de l’Urgell presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’ en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra

Ecovidrio ha instal·lat dos contenidors roses al municipi d’Agramunt i posteriorment ho farà a Bellpuig i a Tàrrega, per a fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa, per sisè any consecutiu, la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des d’avui i fins  al 26 d’octubre, dos iglús roses estaran situats a la plaça del Pou d’Agramunt. Posteriorment, del 26 d’octubre al 2 de novembre, s’instal·laran a Bellpuig i del 2 al 9 de novembre s’ubicaran a Tàrrega. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaridad frente al Cáncer. Recordem que l’any passat, l’Urgell ja va col·laborar a la campanya i va aconseguir recollir 1.240 Kg de vidre.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Màlaga o Logronyo. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal·lat 500 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Llenos de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer.

Dades de reciclat de vidre a Agramunt, Bellpuig i Tàrrega

Segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Agramunt van reciclar un total de 103 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 19,1 kg.
Respecte a la taxa de contenització, Agramunt se situa amb una mitjana de 89 habitants per contenidor, comptant amb un total de 61 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Pel que fa a Bellpuig, van reciclar un total de 99 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 19,1 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Bellpuig se situa amb una mitjana de 145 habitants per contenidor, comptant amb un total de 36 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Finalment, els habitants de Tàrrega van reciclar un total de 332 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 19,1 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Tàrrega se situa amb una mitjana de 281 habitants per contenidor, comptant amb un total de 62 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.