El Carnestoltes del ‘xicletisme’ ja compta amb 1300 inscrits i una cinquantena de comparses

El ‘xicletisme’ s’instaurà a Tàrrega del 7 a l’11 de febrer durant la festa del carnestoltes. La Reina Carnestoltes serà l’encarregada d’anunciar les bases del règim absolutista que es vol instaurar a la ciutat durant els dies de festa. Una festa en la que des de comissió de Carnestoltes formada per l’Agrat s’hi ha volgut involucrar a tots els ciutadans amb propostes infantils, la rua del dissabte o el ComerçToltes.

A falta de tancar inscripcions el pròxim dia 31 la rua del dissabte ja compta amb 1300 persones inscrites i mig centenar de comparses. Un registres que confirmen la festa com una de les més multitudinàries de la capital de l’Urgell.

Una festa que recupera la batalla de guixos, que reubica la pujada del ruc i que tindrà el seu punt àlgid el dissabte al vespre amb el sermó de la Reina Carnestoltes.

Pel que fa a la festa infantil estarà organitzada, un any més, per Cruma amb la Toltes com a protagonista. En aquest sentit, la principal novetat del carnestoltes infantil s’estrenarà el pròxim dia 31 quan es podrà escoltar per primer cop la cançó Som.

D’aquesta manera, de rosa i amb gresca i sense vergonya, del 7 a l’11 de febrer, a Tàrrega s’instaurarà el règim del xicletisme.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.