El centre la Solana de Tàrrega engega el nou programa d’FPO Dual amb 20 alumnes

Es tracta de joves d’entre 16 i 29 anys que es formen com a aprenents de soldador

Una vintena de joves des de 16 fins a 29 anys, en situació d’atur i amb baixa qualificació acadèmica o sense titulació de Tàrrega i altres poblacions de la comarca, han començat una nova aventura formativa i professional en l’especialitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica i de Soldadura en el marc del projecte d’FPO Dual.

Aquesta nova modalitat de formació professional ocupacional que ofereix La Solana – Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega es caracteritza perquè la persona jove esdevé aprenent i combina la formació en el centre formatiu amb l’activitat laboral a l’empresa mitjançant un contracte de treball remunerat.

Durant aquest final de desembre i fins a mitjans de gener, els joves participen en sessions de formació prèvia de competències personals per l’ocupació i aproximació a l’entorn laboral en el sector professional, fent visites d’entorn productiu a les empreses col·laboradores per conèixer la seva activitat, singularitat i producció. A més a més, aquestes trobades entre joves i empreses col·laboradores serveixen com a primer contacte per ajustar requisits de les empreses i expectatives laborals de les persones joves participants. Alhora, permeten reforçar actituds laborals de puntualitat, compromís i recuperar les rutines laborals.

Posteriorment, d’aquesta vintena de joves, 15 seran seleccionats per participar en el projecte. A la tarda, realitzaran accions formatives per obtenir el certificat de professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica (400 h) complementat amb Soldadura MAG, TIG i Arc Elèctric (245 h); mentre que al matí, tindran un contracte de treball de formació en alternança a una de les empreses col·laboradores: DAC Industrial Solutions CS Grup SL; Indox Energy Systems SL; Jaume Costa, SL; JYMPA 1971, SL; Munmas SLU; Ros Roca SA; Serpentines y Evaporadores, SA.

L’èxit de l’FPO Dual rau en l’oportunitat que els joves tenen d’aprendre un ofici i desenvolupar-lo en un entorn real i de forma remunerada. Aquest projecte està impulsat pel Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.