El Centre la Solana de Tàrrega inicia una nova edició del Projecte Singulars

El programa té l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur

El Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), inicia la 3a edició del Projecte Singulars: “Forma’t i Ocupat’21”, un programa de deu mesos de durada que inicia al gener de 2022 i finalitza l’octubre de 2022, amb l’objectiu principal d’inserir a les persones joves participants al món laboral.

El Projecte Singulars acull fins a 40 participants repartits en dos grups formatius, a escollir entre CP Activitats auxiliars de comerç o bé Introducció a la Soldadura. Aquests ofereixen un gran ventall d’opcions dirigides a adquirir coneixements en aquests àmbits, tant a nivell teòric com a través de les pràctiques a les empreses. Paral·lelament es duu a terme una formació per obtenir el carnet d’Operacions amb Carretó Elevador.

Es proposen també a cada grup activitats socials, culturals i cíviques amb diferents entitats del territori i també visites a l’entorn productiu per poder conèixer de primera mà l’activitat que s’hi duu a terme i veure la realitat de cada empresa. Totes aquestes accions van lligades a l’acompanyament i orientació per part de les tutores dels grups al llarg de tot el projecte per garantir una continuïtat i qualitat en les actuacions que en formen part.

El paper de la figura prospectora és clau en la recopilació d’empreses del teixit productiu del territori, per donar lloc a una línia de contractacions a empreses i poder fomentar aquesta ocupació clau en l’objectiu principal del projecte. D’altra banda, el projecte considera que el retorn al sistema educatiu d’aquestes persones joves també és una peça clau de l’èxit del programa.

Les persones joves interessades en participar en aquest projecte es poden posar en contacte amb el Centre la Solana, situat al carrer de la Solana, 8 de Tàrrega, trucant al telèfon 973 31 02 74, enviant un correu electrònic a singulars@tarrega.cat o un missatge de Whatsapp al 679 204 313.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Un programa d’èxit

Val a dir que en la darrera edició del programa, que va finalitzar el juliol passat, la Solana va aconseguir inserir al mercat laboral el 85% dels joves que s’hi van inscriure. En aquella ocasió hi van participar un total de 34 joves de l’Urgell, la Segarra i el Pla d’Urgell. La Solana i l’Ajuntament de Tàrrega valoren molt positivament els resultats exitosos d’aquest projecte, ja que reforcen la importància d’impulsar els programes mixtos i la col·laboració publicaprivada complint els objectius de millorar l’ocupació i facilitar el trànsit cap al mercat laboral.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.