El Consell Comarcal de l’Urgell engega el Programa ORIENTA, un servei d’acompanyament i orientació laboral

El programa Orienta que promou el Consell Comarcal de l’Urgell amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i cofinançat pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Trabajo y Economia Social (SEPE), oferirà a totes aquelles persones de l’Urgell que cerquen feina, un servei personalitzat d’orientació i assessorament per a l’ocupació per facilitar i millorar la seva inserció laboral a través d’accions individuals i o grupals. També inclourà sessions de coneixement de l’entorn productiu de la comarca i els perfils professionals més demandats per les empreses.

El servei estarà descentralitzat i permetrà oferir atencions als municipis d’Agramunt i Bellpuig, com també a Tàrrega, a través del Centre La Solana de l’ajuntament de la capital comarcal amb qui el Consell ha acordat la coordinació i col·laboració.

El programa ORIENTA va destinat a les persones que es troben en situació d’atur, d’especial vulnerabilitat, com ara les persones en situació de desocupació de llarga durada, o bé persones treballadores que vulguin una millora o canvi laboral. Les accions són sense cost per a les persones participants. Els col·lectius que es prioritzaran seran les persones més grans de 30 anys, en especial a aquelles que no estiguin rebent cap prestació ni subsidi i altres en risc de vulnerabilitat que quedin excloses d’altres tipus de serveis especials.

Es realitzarà un seguiment personalitzat de cada participant amb un pla de treball que permetrà analitzar i conèixer les seves competències i habilitats i treballar per millorar-les o orientar-les cap a un nou perfil professional. Es treballaran, per exemple, aspectes motivacionals, el coneixement d’eines de recerca de feina, recursos per fer front a un procés de selecció o la capacitació digital.

Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent o bé al Consell Comarcal de l’Urgell per mail orienta@urgell.cat, telèfon 973 50 07 07 o enviant un whatsapp al 722 33 14 83.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.