El Galacticat porta el cinema a les escoles amb el cerverí Jordi Boquet, guardonat amb un Premi Gaudí

  • La VIII edició de la Mostra de cinema fantàstic i de terror de Ponent tindrà lloc enguany
    del 23 al 29 d’agost a Tàrrega i de forma híbrida després que l’any passat s’hagués
    hagut d’aplaçar per la pandèmia
  • Un miler d’alumnes participen aquests dies als tallers del Galacticurs, el projecte
    pedagògic del Galacticat, que aquest curs arribarà als centres educatius de cinc
    comarques lleidatanes

El cerverí Jordi Boquet, recent guardonat amb el premi Gaudí pel seu curtmetratge ‘Ni oblit ni perdó’ és aquests dies el professor de luxe de la III edició del Galacticurs, el projecte pedagògic de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, Galacticat. Boquet imparteix des d’avui dimecres 24 fins el divendres 26 de març un taller de narrativa audiovisual de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) als alumnes de 5è i 6è de l’escola Macià Companys d’Agramunt. En aquest cas el taller és presencial però també s’estan impartint tallers online perquè el cinema pugui arribar a totes les escoles.

Un miler d’alumnes de cinc comarques lleidatanes (Segrià, l’Urgell, Pallars Jussà, Pla d’Urgell i la Segarra) aprenen cinema al llarg de tot el curs escolar de la mà del Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent. De tota manera el nombre d’alumnes es preveu doblar ja que segueixen obertes les inscripcions per a les escoles que s’hi vulguin incorporar. Es tracta de tallers amb diferents temàtiques i formats adreçats a estudiants d’entre 3 i 18 anys que participen en el marc del projecte pedagògic que amb el nom de Galacticurs porta el cinema als centres educatius de Primària i Secundària.

El festival Galacticat, organitzat per l’associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, que es va haver d’aplaçar l’any passat degut a la pandèmia, tindrà lloc aquest any del 23 al 29 d’agost a Tàrrega en format híbrid, tant online com de forma presencial.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.