El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi a l’Ateneu de Tàrrega en motiu del seu centenari

El Govern de la Generalitat ha acordat avui concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2019 a 29 personalitats i 15 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o  en el pla cívic i cultural. Entre les entitats que rebran la Creu de Sant Jordi hi ha l’Ateneu de Tàrrega.

La Generalitat reconeix “el centenari d’una de les entitats culturals més antigues i de referència de la capital de l’Urgell. Per la seva rellevant trajectòria com a motor de la cultura popular, que s’ha mantingut fidel a la voluntat de dinamitzar la ciutat i la comarca, així com el seu teixit associatiu i cívic. En reconeixement a la seva tasca de divulgació de la història i tradició i del caràcter referencial d’un col·lectiu que treballa per la cultura i per la ciutadania”.
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.
Entre els altres guardonats destaca La Trinca, la Federació Catalana d’Entitats Corals, l’arquitecta Benedetta Tagliabue, l’esportista Núria Picas i Albets o l’esportista Lionel Andrés Messi Cuccittini.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.