El Govern lliurarà a la família de Lluís Companys el document que acredita la nul·litat del judici sumaríssim

Pla obert on es pot veure al renebot de Lluís Companys, Josep Companys, amb la consellera de Justícia, Ester Capella, a la casa pairal del president, al Tarròs, l'11 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

Pla obert on es pot veure al renebot de Lluís Companys, Josep Companys, amb la consellera de Justícia, Ester Capella, a la casa pairal del president, al Tarròs, l’11 d’octubre de 2018. (Horitzontal)

ACN Tornabous .- El Govern lliurarà a la família del president Lluís Companys el document que acredita la nul·litat del judici sumaríssim que va suposar el seu afusellament. Ho ha anunciat la consellera de Justícia, Ester Capella, aquest dijous al Tarròs, a Tornabous (Urgell), on ha fet una visita a la casa natal del president Companys i també al centre d’interpretació sobre la seva vida. Capella ha instat al govern espanyol a ”fer els deures” en matèria de memòria històrica i també a demanar ”perdó” per l’assassinat de Companys així com dels milers de persones anònimes que van formar part de la gran causa general contra la dissidència política defensant la república. El renebot de Lluís Companys, Josep Companys, ha agraït la tasca del Govern i les associacions per aconseguir aquesta ”reparació” que ”ha arribat tard però ha arribat”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.