El Grup Alba reobre una antiga fusteria de Tàrrega per iniciar una nova activitat amb finalitats laborals i terapèutiques.

• El projecte ha estat seleccionat en una convocatòria de la plataforma de
micromecenatge Migranodearena.com per optar a un premi de 1.500€. Per
aconseguir-lo, el projecte haurà de recaptar 3.300€ en microdonacions a través
d’aquest portal i l’entitat comença avui una campanya per demanar la col·laboració de tothom www.migranodearena.com
• El Grup Alba fa una aposta per un projecte que té per objectiu iniciar una nova
activitat empresarial que pugui generar llocs de treball i alhora que pugui ser un espai creatiu i terapèutic.
• Actualment en l’activitat de fusteria hi estan participant unes 32 persones amb
discapacitat i malaltia mental.
Fa 2 anys es va iniciar un taller de fusteria amb un grup de persones del Centre Ocupacional del Grup Alba a les instal·lacions de l’entitat, però no ha estat fins aquest any que ha sorgit l’oportunitat de llogar una fusteria equipada amb maquinària especialitzada per poder impulsar amb les màximes garanties aquest servei.
L’activitat de la fusteria es centrarà en dues línies concretes: una primera és donar un servei intern a la pròpia entitat en tasques de fusteria o remodelació d’espais que fins ara era un servei que s’externalitzava;
i, per altra banda, ja s’està treballant en una línia de productes, mobiliari i decoració, que s’elaboren a partir de la transformació de mobles i elements reutilitzats. L’equip està treballant en la creació d’una marca que
doni nom a aquesta línia de productes amb valor afegit amb la idea de vendre’ls a particulars i a establiments comercials.
A banda de l’objectiu terapèutic, els responsables i l’entitat es plantegen que a la llarga pugui generar també algun lloc de treball per a persones amb discapacitat. Actualment hi estan participant en aquesta activitat 32 persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.
“La fusteria ens permet que persones de capacitats molt diverses puguin participar en diferents tasques manipulatives i alhora poder desenvolupar una part creativa que molts ja tenen molt desenvolupada. De fet la idea de fomentar el taller de fusteria va ser una demanda de les pròpies persones”, explica Laia Mañé, una de les responsables del taller.
L’inici de la seva activitat coincideix en la recent elecció del projecte de fusteria com a un dels 9 projectes seleccionats a tota Espanya en la convocatòria de Matchfunding TREINTA 200 MIL (#T2M) que impulsa la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org El Grup Alba impulsa avui a través d’aquesta plataforma el repte de recaptar 3.300€ en microdonacions. En cas d’aconseguir-ho Migranodearena donaria 1.500€ més al projecte aconseguint un total de 4.800€ que garantiria la sostenibilitat del projecte durant un any.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.