El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega exhibeix pintura i escultura de l’artista Jaume Amigó

L’exposició “L’estret camí”, oberta fins al 28 d’abril, reflecteix com la cultura del Japó influeix en la seva obra · Autor de Barcelona resident a La Noguera

El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega exhibeix fins al 28 d’abril les darreres creacions en pintura i escultura de l’artista barceloní Jaume Amigó (Sant Feliu de Llobregat, 1963). L’autor, que resideix actualment al poble de l’Alzina (La Noguera), ha rebut una forta influència de l’art i la cultura del Japó, país on fa llargues estades des de fa 25 anys. L’empremta nipona caracteritza les creacions d’aquesta mostra anomenada “L’estret camí”. De fet, el títol s’inspira en el llibre “L’estret camí de l’interior” de Matsuo Bashô, considerat un dels cims de la literatura japonesa clàssica. La mostra es divideix en dos àmbits: pintura i escultura a la sala temporal (planta baixa) i instal·lacions plàstiques a les Sales Nobles (primer pis).

La inauguració fou encapçalada per l’alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, acompanyada de la direcció del museu targarí i l’àrea de Cultura (vegeu fotografia). Fou un acte molt emotiu ja que es recordà la desapareguda companya Alba Vilamajó, gràcies a la gestió de la qual ha arribat a Tàrrega l’exposició de Jaume Amigó. Precisament, l’artista ha dedicat una de les instal·lacions exhibides a la memòria d’Alba Vilamajó. Jaume Amigó també ha conreat la ceràmica, el gravat i la litografia així com treballs d’escenografia per a dansa i teatre, desenvolupant de manera autodidacta un llenguatge característic vinculat a la natura, la terra i els elements.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.