El Museu Tàrrega Urgell presenta el catàleg ‘Tàrrega rere el taulell. El comerç targarí als segles XIX i XX’

La publicació acompanya l’exposició que des del mes de juny es pot visitar al museu i que clourà com una de les exposicions temporals amb més visitants de la història

L’exposició ‘Tàrrega rere el taulell. El comerç targarí als segles XIX i XX’ que es pot visitar al Museu Tàrrega Urgell des del passat mes de juny tanca les portes als visitants aquest cap de setmana, però ho fa deixant un catàleg. L’Ajuntament de la capital de l’Urgell ha editat aquest volum que repassa la història d’una de les activitats econòmiques més arrelades a la ciutat ja des de l’edat mitjana. Amb la publicació es pretén immortalitzar la recerca realitzada per l’historiador i arxiver Jacinto Bonales juntament amb els tècnics del Museu, complementat amb el reportatge fotogràfic de Núria Boleda.

El catàleg s’ha publicat després de l’èxit de l’exposició. Amb poc més de mig any més de 3000 persones han visitat la mostra convertint-la en una de les més visitades de la història del museu. Una mostra amb un enfocament didàctic i de difusió que correlaciona successos socioeconòmics de gran escala a històries locals i on es poden veure més de 350 objectes cedits per targarins i els mateixos comerços de la ciutat. Una col·lecció que permet al vistant fer un viatge temporal per un dels pilars econòmics de la capital de l’Urgell.

Al llarg del mig d’any s’han ofert desenes visites guiades temàtiques amb la participació també d’alguns comerços històrics. Des del Museu s’ha manifestat la voluntat de fer una segona part de l’exposició en un futur, abans, però els que vulguin gaudir d’una darrera visita comentada de l’actual mostra ho podran fer el pròxim divendres 19 de gener a partir de dos quarts de vuit del vespre amb un tast de vins inclòs.

Informa: Oriol Gordillo Laboreo i Miquel Àngel Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.