El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprova rebaixar un 5% l’IBI urbà l’any 2019

També es dona llum verda a la declaració d’un immoble del nucli antic com a Bé Cultural d’Interès Local · Suport a una moció de l’AMI en favor de la resolució del Parlament de Catalunya que aposta per l’abolició de la monarquia

El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprovà en la sessió del passat 25 d’octubre la modificació de les ordenances fiscals en relació a l’Impost de Béns Immobles (IBI) de l’exercici 2019. Segons aquest acord, el tipus impositiu de l’IBI urbà passarà de l’1,1656 actual a l’1,1073, la qual cosa suposa una rebaixa del 5%. La modificació també inclou un augment del 10% de l’IBI de naturalesa rústica, passant el tipus impositiu del 0,6433 al 0,7076. En els càlculs fets sobre el padró previst, aquestes variacions suposen una disminució d’ingressos de 99.733 euros en concepte d’IBI. El volum total d’ingressos en relació a aquesta previsió ascendirà a 5.443.627 euros. Les modificacions van rebre els vots favorables de PDeCAT i ERC (Equip de Govern) i PSC; els vots en contra de la CUP; i l’abstenció de CdT.

 

Com ja s’informà anteriorment, la mesura fiscal suposarà una rebaixa efectiva per als contribuents de l’IBI urbà ja que es mantenen els mateixos valors cadastrals. La reducció del 5% s’afegeix al descens del 4% que ja s’aplica en l’exercici 2018, de manera que l’IBI urbà a Tàrrega s’haurà abaixat un 9% en dos anys. L’Ajuntament de Tàrrega preveu una congelació general de la resta de taxes i impostos. En el decurs de la sessió també s’acordà adjudicar a l’empresa Octasystem, en modalitat d’arrendament, el contracte de subministrament d’estands destinats a activitats firals a Tàrrega pel preu d’adjudicació de 178.535 euros (IVA inclòs).

 

Catalogació d’un immoble del nucli antic com a Bé Cultural d’Interès Local

El Ple de Tàrrega també aprovà la declaració de l’immoble situat a la plaça Major 6 com a Bé Cultural d’Interès Local. La catalogació vol garantir la conservació del patrimoni arquitectònic de la casa coneguda popularment com Ca l’Andreu o Cal Armengol, situada al nucli antic. Es tracta d’un dels grans casals senyorials urbans, els orígens del qual daten del segle XV. Segons l’informe emès pel Museu Comarcal de l’Urgell, “és un dels pocs edificis singulars que es conserven a Tàrrega de l’època medieval i moderna, i que per tant cal preservar”.

 

Moció de l’Associació de Municipis per la Independència

En l’apartat de mocions, va rebre llum verda una proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en suport a la resolució 92/XII aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 11 d’octubre. Així, la moció rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI i “la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017”. El text referma el compromís amb els valors republicans i “aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia”. També insta les institucions i el partits catalans al diàleg, l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans. També fa una crida a totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.