El Ple de Tàrrega dona suport unànime per desenvolupar les obres de reforma a tot el traçat de l’avinguda de Cervera

Llum verda també al pla director del Parc de Sant Eloi

L’Ajuntament de Tàrrega ha fet un nou pas endavant per dur a terme la reforma de l’avinguda de Cervera en tot el seu traçat, entre la plaça de Riambau i la connexió amb l’autovia A-2. El Ple va aprovar ahir, en sessió ordinària i per unanimitat, la necessitat d’executar les obres en aquest vial per renovar la seva fesomia i adaptar-lo al desenvolupament previst al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). A més de via d’accés al nucli urbà, l’avinguda és l’eix del polígon industrial de Llevant, sector estratègic on s’apleguen naus industrials, establiments comercials de grans superfícies i magatzems de venda al detall.

L’aprovació de l’acord d’ahir permet iniciar l’expedient d’expropiació dels béns i drets afectats. Així mateix, s’està treballant actualment en el projecte executiu de les obres, que suposarà una inversió de 675.000 euros. El projecte destaca sobretot per l’habilitació de carrils laterals flanquejant la calçada central i la construcció d’una rotonda al punt intermedi de l’avinguda de Cervera, just al punt on s’encreuarà perpendicularment amb la futura circumval·lació del sector oriental de la ciutat. La rotonda, que ocuparà una superfície de 900 metres quadrats, potenciarà la seguretat viària a l’hora de distribuir el trànsit al polígon de Llevant. Al mateix temps, també es renovarà el ferm de la calçada al llarg de tot el vial i s’instal·laran noves lluminàries en el tram de connexió amb l’autovia A-2. Val a dir que les empreses que tenen façana frontal al vial ja estan obrint per trams el carril lateral sud. Pel que fa al lateral nord, el consistori ha subscrit un conveni amb l’empresa Ros Roca.

Llum verda al pla director del Parc de Sant Eloi

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat el pla director del Parc de Sant Eloi, espai verd de 17 hectàrees de superfície. El document fixa un conjunt d’accions quea judaran a consolidar aquest parc com a gran pulmó de la ciutat. Les propostes, que definiran el model de parc, han estat redactades per Matèria Verda SL i incorporen, entre altres, aportacions fetes per l’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del turó des de la seva creació fa més de cent anys. Més enllà de l’aportació ornamental del parc, el pla director incideix en aspectes mediambientals, turístics i de benestar, salut i esbarjo per a la ciutadania.

312.000 euros del romanent de tresoreria per a diverses millores

En l’àmbit financer, s’ha aprovat un plec de propostes per destinar un total de 312.000euros provinents del romanent de tresoreria per a despeses i inversions com l’adequació d’espais urbans, la reforma dels vestidors del camp de futbol, la compra de motos de la Policia Local i de llums LED per al carrer Sant Pelegrí i obres d’arranjament al Parc deSant Eloi. ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) han votat a favor mentre que Junts per Tàrrega s’ha pronunciat en contra, excepte pel que fa als 50.000 euros de la nova campanya de bons per reactivar el comerç, acord que ha rebut suport unànime.

Liquidació de l’exercici 2022 amb resultat pressupostari positiu

Durant la sessió, a més, s’ha donat compte al Ple de la liquidació de l’exercici 2022, de laqual destaca un resultat pressupostari positiu (la recaptació prevista ha estat suficient per cobrir les despeses) xifrat en 1.088.815 euros. També ha prosperat per unanimitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.