El Programa de Suport a l’Educació de l’Urgell ofereix un taller de cinema entre les 20 activitats proposades

El Consell Comarcal de l’ Urgell conjuntament amb el Servei Educatiu de l’ Urgell desenvoluparà per dinovè any consecutiu una nova edició del Programa Comarcal de Suport a l’ Educació, adreçat a l’alumnat dels centres educatius de la Comarca de l’Urgell.

Mitjançant  l’ àrea d’Ensenyament, es desenvoluparà aquest any un total de 20 accions,  en el marc del Programa Comarcal de Suport a l’ Educació curs 2018-2019, amb l’objectiu de què els alumnes de l’ Urgell puguin dur a terme activitats complementàries a la seva educació curricular i així afavorir i contribuir en el seu desenvolupament i que acabin assolint l’ educació de qualitat que es mereixen.

En definitiva activitats que si no és amb el Programa és difícil que puguin arribar als alumnes. El pressupost per dur aquestes activitats és de 21.962 €, similar al del curs anterior, i es pot dur a terme gràcies al suport de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal de l’ Urgell. El nombre d’alumnes participants es preveu amb 4.500, i els centres participants 29 entre primària , secundària i Educació Especial. El nombre de ZER (Zona Escolar Rural) participants, és de 5 , cada una d’elles amb el seu nombre de centres.

Val a dir que des de fa 18 anys que es ve fent el Programa i s’han mobilitzat 770 autocars, 74.000 alumnes, amb l’ objectiu sempre present del foment de la cultura i la difusió del patrimoni comarcal.

Durant aquest curs s’aniran desenvolupant les següents accions:
1) Espectacle teatral en català: Els cistells de la caputxeta,  2n de primària, 25 d’ octubre
2) Espectacle teatral en català: La gallina dels ous d’ or, 4t de primària, 15 de novembre
3 )Espectacle teatral en català: Mirall Trencat,  Batxillerat, 5 d’abril
4 )Espectacle teatral en català: Hannah dels tres països, CM i CS, 29 d’ octubre, amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Tàrrega.
5) Espectacle teatral en anglès: Little red rocks,  6è de primària, 6 de març
6) Espectacle teatral en anglès: Tune in, 4t d’ ESO, 1 de març
7) X Mostra de Música Infantil i primària, 11 d’abril
8) XV Gimcana Lingüística a l’ Urgell, 2n d’ ESO, 25 d’abril
9) I Mostra i I Premi de Robòtica Educativa de l’ Urgell, primària
10)Visita a Vallbona de les Monges: Monestir i Cooperativa l’ Olivera, 3r d’ ESO
11) Xerrades Pro Activa Open Arms + Documental Astral,  ESO
12) Activitat a l’ arxiu comarcal: A tota màquina, ESO
13) Visita al dipòsit de residus i compostatge, Primària i ESO
14) Activitat de cinema amb Galacticat: Stop Motions,ESO
15) Activitat de cinema amb Galacticat: Projecció Filmoteca, P5
16) Activitat de cinema amb Galacticat: Curs Escac
17) Premis al projecte Apadrinem el nostre patrimoni, Inf-Pri-Sec, 17 de maig
18) Premi artístic Sant Jordi: Auca del teu poble, 6è de primària, 26 d’abril
19) Premi a la realització de treballs de recerca: Batxillerat, 5 d’abril
20)Premi a la realització d’un pla d’empresa, Cicles formatius, 24 de maig
*Les dates dels teatres són les previstes, però poden patir modificacions.
Els centres s’han apuntat a les activitats preferides, i el Consell Comarcal de l’ Urgell a partir d’ aquí posarà a disposició dels centres els autocars per a fer els desplaçaments, i també  finançarà  total o parcial  les entrades als teatres i/o  resta d’activitats.

Enguany com a novetat, s’ha inclòs al programa una col·laboració amb l’ Associació Galacticat (que és la que organitza el cinema Fantàstic i de Terror de Ponent a Tàrrega), on es durà a terme  un projecte per dinamitzar les habilitats creatives i artístiques dels alumnes de l’ Urgell, mitjançant diferents tècniques cinematogràfiques.

Una de les activitats anirà adreçada als alumnes de P5, i serà una sessió de petits films que adapten de forma original contes populars i costums universals entre els nens, l’amistat i la cooperació, l’aprenentatge quotidià, i l’ ús de la imaginació. L’altra activitat va adreçada a alumnes de secundària, i es basa en una classe magistral amb cineastes i creadors mediàtics, els quals a partir del disseny de personatges amb materials com plastilina i altres materials, explicaran el procés creatiu  de les pel·lícules d’animació en Stop Motion. Per altra banda també es facilita la formació de docents en Cine Base a l’ ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), i a més a més un professor d’aquesta escola es desplaçarà a diferents centres durant una setmana per tal d’explicar i practicar la producció d’ un curtmetratge per tal de poder-lo presentar un cop acabat, al concurs de GalactiCurt que se celebrarà a la primavera 2019 a la comarca de l’ Urgell.

Pel que fa a la resta d’activitats s’ha continuat apostant pel Teatre en català i en anglès. Es realitzarà una Visita a Vallbona de les Monges per tal de promocionar el seu Monestir que enguany va ser escollit  “El gran monument favorit dels catalans”, i així els alumnes d’ ESO de l’ Urgell el puguin visitar. Es continua amb les Xerrades de l’ ONG Proa Activa Open Arms, que enguany es repeteix donat el gran èxit que va tenir el curs anterior la presència d’ un dels voluntaris que explica la seva experiència personal amb els immigrants i al mar.

Com a novetat enguany hi haurà també, la I Mostra i el I Premi de Robòtica Educativa a l’ Urgell, amb el qual es vol donar a conèixer les experiències en aquest àmbit. També la Gimcana Lingüística que enguany ja serà el seu XVè aniversari i la Mostra de Música que serà el Xè aniversari. Es continua col·laborant amb   l’ Arxiu Comarcal fent tallers, i amb el Consorci per la Gestió dels Residus Urbans de l’ Urgell, fent visites a la planta de compostatge.
Es segueix també amb els premis d’apadrinar el patrimoni, de treballs de recerca, de treballa de pla d’empresa, i premis artístics.

La primera activitat serà la de la representació de Els cistells de la caputxeta, teatre en català adreçat a l’alumnat de 2n de primària de tota la comarca de l’ Urgell. L’ obra a càrrec de la cia Samfaina de colors es durà a terme el proper dijous dia 25 d’ octubre, amb una sessió a les 10.30 h pels alumnes de fora de Tàrrega i una altra a les 15.15 h pels alumnes de Tàrrega, al Teatre Ateneu de Tàrrega. Es preveu mobilitzar per aquesta obra uns 9 autocars, els quals el consell financiarà al 100%, i també ho farà amb el  cost del  50% de les entrades.

En total seran 60 autocars  que es preveu que s’hagin de contractar per fer front a totes les activitats  del Programa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.