El projecte de revitalització integral del nucli antic de Cervera s’ha tancat amb una inversió de 6,45 MEUR des del 2006

foto_3296810ACN Cervera.-El projecte de revitalització integral del nucli antic de Cervera, subvencionat pel Pla de Barris de la Generalitat, ha finalitzat les actuacions amb una inversió efectuada de 6.458.788 euros des de l’any 2006. Les principals inversions han estat actuacions de millora urbanística en carrers del nucli antic i la rehabilitació del convent de Sant Domènec. Entre aquestes, s’han dut a terme la urbanització dels carrers Estudi Vell, Major, Sant Magí, Barcelona i Barbacana (2.912.305 euros); la rehabilitació de l’església de Sant Domènec com a centre cultural (1.448.254 euros); la urbanització del carrer i la plaça Sant Domènec (514.316 euros); la urbanització dels espais a l’entorn de Sant Domènec (392.741 euros), i l’adequació de l’edifici del carrer Major 13-15 (100.851 euros). També s’han invertit 109.566 euros en subvencions per a la rehabilitació de façanes i cobertes d’edificis del nucli antic. En concret, han rebut ajuts un total de 44 edificis, que s’han rehabilitat entre els anys 2007 i 2016.
Pel que fa als programes socials, s’ha invertit en la dinamització de l’activitat econòmica del nucli antic (207.602 euros); en activitats culturals i de foment del turisme ‘Vine al centre històric’ (173.738 euros); en el programa per a joves (176.049 euros); en participació ciutadana (109.418 euros), i en comunicació (143.359 euros).

Els programes de dinamització econòmica han subvencionat obres de millora i de part del cost del lloguer en onze comerços i han afavorit l’obertura de tres nous establiments. També han permès potenciar iniciatives d’èxit com ara la creació de l’exposició sobre Marc Márquez al Museu Comarcal i el projecte ‘Cervera, vila del llibre’ al carrer Major.
El programa per atraure visitants al centre històric ha promogut itineraris guiats al nucli antic i noves iniciatives culturals com ara ‘El Maria Canals porta cua’ o ‘Liceu a la fresca’, entre altres.

Cal remarcar que el Pla de Barris ha aportat el 50% (3,22 milions d’euros) del total de la inversió (6,45 milions). La Paeria ha aconseguit altres subvencions, amb les quals s’ha aportat un 30% de la inversió, mentre que el 20% restant ha anat a càrrec de fons propis.

Les dades es van donar a conèixer en la darrera reunió del Comitè d’avaluació i seguiment, comitè final, del Pla de barris de Cervera, que es va celebrar aquest dimarts. Aquesta comissió està formada per representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat; Benestar Social i Famílies; Governació; Presidència i Empresa i Coneixement. En representació de la Paeria de Cervera, pel paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Patrimoni i Hisenda, Jaume Rossich; el regidor de Territori, Marc Llorens; i l’arquitecte municipal, Jordi Carner.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.