El Talladell convoca el divendres 16 de novembre una junta extraordinària de l’EMD per elegir el seu nou president

IMATGE D'ARXIU · EL TALLADELLEn la sessió es farà efectiva la dimissió al càrrec presentada per Francesc Rodríguez, president de l’EMD des del 2015 · L’Ajuntament de Tàrrega confia que l’EMD recuperi de seguida la normalitat

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’El Talladell, població del terme de Tàrrega, ha convocat per al proper divendres 16 de novembre (9 vespre, Espai Molí) una junta extraordinària en què es preveu efectuar el relleu en la presidència de l’ens. La convocatòria es produeix després que Francesc Rodríguez, president de l’EMD des de l’any 2015, presentés la setmana passada la seva dimissió al càrrec. En el decurs de la sessió, s’assabentarà la junta sobre aquesta dimissió i, segons fixa la normativa de règim local, es procedirà a elegir un nou president o presidenta d’entre els vocals actuals. L’elecció es farà per votació directa dels cinc vocals. Habitualment la junta de l’EMD és formada per un president i sis vocals però es dona el cas que un vocal substitut encara no ha tingut ocasió de prendre possessió del càrrec.

 

En la mateixa sessió extraordinària de divendres, és previst que la persona elegida com a president o presidenta prengui possessió del seu càrrec. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha expressat el desig que l’EMD d’El Talladell recuperi així la normalitat en el seu funcionament quotidià tan aviat com sigui possible. Val a dir que quatre dels sis vocals de la junta constituïda el 2015 van dimitir durant el 2017. Llavors, les forces polítiques amb representació a l’EMD van convocar un procés participatiu perquè els veïns designessin directament els vocals substituts. Com ja s’ha dit, un dels vocals substituts encara no ha pogut prendre possessió del càrrec. El març passat, a més, la junta de l’EMD va aprovar deixar el president sense retribució i delegar el control de les finances a l’Ajuntament de Tàrrega.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.