El volum 36 d’URTX homenatja l’artista agramuntí Guillem Viladot en l’any del seu centenari

La Revista d’Humanitats de l’Urgell també inclou un dossier sobre les pandèmies a Ponent i el primer número dels Quaderns URTX, amb els treballs guanyadors de la Beca Joaquim Capdevila

Tàrrega ha celebrat el Dia Internacional dels Museus amb la presentació d’una nova edició de la Revista d’Humanitats de l’Urgell. Aquest 18 de maig, la capital de l’Urgell ha fet pública la 36ª edició de la miscel·lània d’estudis humanístics editada pel Museu Tàrrega Urgell, l’Arxiu Comarcal i el Museu Trepat, aquest cop amb dos pilars temàtics amb una actualitat efervescent.

Amb relació a Viladot, l’URTX presenta quatre articles sobre els diferents tipus de poesia practicats per Viladot, així com les seves influències. Pel que fa al dossier sobre les pandèmies, experts del territori han documentat amb detall pestes com les de Cervera, Lleida o l’Urgell a mitjan del passat mil·lenni.

A banda del número 36 d’URTX l’acte també ha servit per presentar el primer número de       Quaderns URTX, que recull els dos treballs guanyadors de la primera Beca d’Estudis Humanístics i Socials Joaquim Capdevila i Capdevila. Amb més de tres dècades d’experiència, l’URTX ha difós 583 articles, donant veu a més de 390 autories.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.