En marxa un nou curs a l’Aula de Català de Tàrrega

És una oferta educativa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que enguany acull  55 alumnes de diferents nivells

Així és com demostren dos alumnes de l’Aula de Català de Tàrrega, que amb poques classes ja poden presentar-se en llengua catalana. El nou curs ha començat fa tot just unes setmanes amb un total de 55 alumnes a Tàrrega i 18 a Agramunt. Aquesta aula concreta, de nivell Bàsic 1, compta amb més d’una vintena d’alumnes de perfils força diversos.

Molts d’aquests alumnes expliquen a la seva professora que hi ha una tendència, arreu, a parlar-los en castellà quan copsen que no són catalanoparlants, fet que cataloga com una de les principals patologies sociolingüístiques del català.

Des de l’Aula ens expliquen que per tal d’amenitzar l’aprenentatge dels alumnes, s’han d’anar alternant les competències i les activitats.

El curs, que és trimestral, facilitarà pràctiques a alguns dels alumnes en diferents comerços targarins, a la biblioteca o participant com a voluntaris de la plataforma per la llengua.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.