Esquerra Republicana i MES revaliden l’acord per a les eleccions municipals a Tàrrega

ERC Tarrega Sant JordiEsquerra Republicana de Catalunya i Moviment d’Esquerres (MES) han fet pública aquest dimarts la candidatura conjunta a la ciutat de Tàrrega per a les eleccions municipals del 26 de maig del 2019. La candidatura estarà encapçalada per Òscar Amenós i per Alba Pijuan Vallverdú, i compta amb persones de diferents perfils, edats i trajectòries per esdevenir un equip plural al servei de la ciutat.
El candidat a l’alcaldia de Tàrrega, Òscar Amenós, ha assegurat: “som l’equip de persones que donarà un nou impulsa Tàrrega” i s’ha mostrat satisfet de l’acord amb MES perquè “es reforça un projecte plural que va començar el 2015 i que al 2019 serà central i referencial”. Per la seva banda, el representant de MES a la ciutat, Jaume Ramon Solé, ha exposat que “MES és un moviment de gent de tradició socialista, catalanista i sobiranista totalment compromesos amb el futur de un país socialment just.”

ERC i MES han explicat que el nou equip està format per persones diverses de diversos orígens, entre elles una persona d’origen peruà que la Junta Electoral no ha admès. D’aquesta manera, la també membre de la candidatura municipal i cap de llista al Senat per ERC, Sara Bailac, ha valorat aquest fet “com una mostra de la injustícia que representa per a moltes persones d’origen estranger arrelades a la ciutat de Tàrrega per a qui l’actual Llei d’Estrangeria suposa un fre a la seva plena ciutadania ja que encara que visquin i treballin a la nostra ciutat des de fa anys no se’ls permet exercir el dret a vot ni a ser membres de les candidatures”. Cal tenir en compte que la persona afectada porta més de sis anys residint a Catalunya, a més de fer més de dos anys que ha demanat la nacionalitat, quan la llei reflecteix un termini màxim d’un any per tenir una resposta definitiva. Fins i tot estant casats amb catalans s’incompleixen els terminis i se’ls impedeix el dret a participar i votar.

La llista estarà formada per les següents persones:

1. Òscar Amenós
2. Alba Pijuan Vallverdú
3. Ivonne Pont
4. Xavi Rossell
5. Assumpta Pijuan
6. Núria Robert
7. Pepe Roca
8. Anna Garrido
9. Jose Luís Marín
10. Àngels Calderó
11. Jaume Sauch
12. Meritxell Rius
13. Daniel Galera
14. Laura Gañet
15. Adrià Cañellas
16. Sara Bailac
17. Jaume Ramon Solé

S1. Arturo Llobera
S2. Montse Aloy
S3. Jaume Huguet
S4. Sònia Guerra
S5. Oriol Carbonell
S6. Núria Foix
S7. Magí Fontanet

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.