Festa del Patrimoni a Tàrrega amb una quinzena d’activitats lúdiques i divulgatives

Festa Patrimoni Tàrrega 2019Concerts, concursos, conferències i visites guiades integren la Festa del Patrimoni fins al diumenge 7 d’abril al Museu Comarcal de l’Urgell · Accés gratuït a la nova sala permanent sobre creació artística targarina El Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega celebra fins al diumenge 7 d’abril un cicle d’activitats per a divulgar de forma amena els tresors artístics, arqueològics i arquitectònics del seu fons. És la Festa del Patrimoni, amb més d’una quinzena de propostes per a grans i petits. A més d’oferir jornades de portes obertes a tots els seus diferents espais, s’han programat accions pedagògiques, tallers, concursos, concerts i conferències. El programa s’obrí el dijous 4 d’abril amb una conferència de l’historiador Jacinto Bonales sobre l’expulsió dels jueus i la formació del bandolerisme modern al territori amb una introducció prèvia per part d’Oriol Saula, director tècnic del Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega (vegeu fotografia). La xerrada també suposà l’inici d’una nova edició del cicle de conferències sobre el passat jueu de Tàrrega, aquesta vegada analitzant les conseqüències de l’expulsió dels jueus hispànics.

Troballes a la plaça Major

Avui divendres 5 d’abril (8 vespre) és previst d’oferir una conferència sobre les excavacions arqueològiques realitzades fa uns mesos a la plaça Major de Tàrrega, en el marc de les obres de reforma de l’espai. Oriol Saula, Anna Colet i Josep Giribet encapçalaran la proposta, en què també es podran veure les troballes més significatives com és el cas d’uns plats decorats dels segles XVI i XVII i objectes funeraris. Sota un caire més lúdic tindrà lloc després al Museu una exhibició de ball amb SomSwingTRRG i un tast de vins. El dissabte 6 i el diumenge 7 d’abril prendran el relleu el concurs “El Museu al carrer”, en què els participants hauran de localitzar exponents històrics al nucli antic de Tàrrega; un taller d’arqueologia infantil; un vermut musical; un espectacle de cabaret amb l’Esperanceta; i un concert de rumba amb Carlitos Miñarro.

Visites guiades a les exposicions

Les visites guiades a les exposicions seran altres protagonistes de la programació. Així, el públic podrà admirar les obres de pintura, escultura i fotografia de 24 grans artistes targarins a la nova sala permanent inaugurada la setmana passada al Museu. La mostra, titulada “Forjant un sistema artístic”, aplega peces de 24 autors representatius de la creació targarina entre els anys 1875 i 1965. Val a dir que les visites a la nova sala tindran caràcter gratuït fins al proper 31 de maig. D’altra banda, el públic també tindrà ocasió de visitar l’exposició temporal de l’artista barceloní Jaume Amigó titulada “L’estret camí”. La col·lecció la formen pintura, escultura i instal·lacions inspirades en la cultura i el paisatge del Japó. L’autor impartirà al públic un taller d’escultura el dissabte 6. La Festa del Patrimoni de Tàrrega compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) – Diputació de Lleida.

 

Consulteu aquí (i al document adjunt) tota la programació

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.