FiraTàrrega 2023 comptarà amb delegacions professionals de França, Irlanda, Valònia-Brussel·les i Txèquia

FiraTàrregaPro Catalan Arts oferirà més d’una vintena d’activitats per a professionals amb la missió d’explorar, descobrir, connectar i consolidar els diferents agents del sector

Tàrrega, 16 d’agost de 2023. FiraTàrrega continua amb la seva missió de servei per als professionals de les arts escèniques amb els objectius d’explorar, descobrir, connectar i consolidar els diferents agents del sector. Del 7 al 10 de setembre, FiraTàrregaPro Catalan Arts ofereix una programació amb més d’una vintena d’activitats per als 883 professionals de 463 entitats que ja s’han acreditat procedents de 27 països d’arreu del món com Alemanya, Andorra, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Colòmbia, Corea del Sud, Croàcia, Dinamarca, Espanya, Estats Units, França, Hongria, Irlanda, Lituània, Luxemburg, Nova Zelanda, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Taiwan, Xile i Xina.

Explorar territoris internacionals

Aquest 2023, FiraTàrrega compta amb quatre delegacions internacionals procedents de França, Irlanda, Valònia-Brussel·les i Txèquia per explorar el moment que viu el sector de les arts escèniques a Europa. Així, s’organitzarà una taula rodona amb el títol “Les arts de carrer a França. Estat actual i oportunitats de col·laboració”  amb els principals referents en aquest camp que explicaran les possibilitats d’establir sinergies i la importància del treball en xarxa transfronterer. Paral·lelament, es presentarà la “Cartografia del sector: Irlanda”, per descobrir l’estat de les arts de carrer i circ d’Irlanda i el nou programa de residències internacionals que han iniciat. També tindrà lloc el “Wallonie-Bruxelles Spotlight”, on diferents experts mostraran les línies principals del panorama artístic actual en aquesta regió. Finalment, fins a Tàrrega es desplaçarà una delegació multidisciplinar provinent de Txèquia amb la intenció d’estudiar possibles vinculacions estratègiques amb agents de les arts escèniques de Catalunya.

Descobrir projectes inspiradors

L’edició d’aquest any també servirà per descobrir nous projectes que serveixen d’inspiració per als professionals acreditats. FiraTàrrega presentarà els projectes de la secció Guaret del programa Territori Creatiu 2023, amb les companyies Kolektiv Lapso Cirk i Sergi Estebanell, i Hivernem, amb els artistes Alejandro Santaflorentina i Nico Jongen. D’altra banda, l’INAEM i La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales presentarà la convocatòria Circuito de Circo a Escena 2023, mentre que també estan programades diferents activitats per conèixer les últimes novetats en matèria de beques, circuits, residències i programes de gestió.

Connectar amb altres agents del sector

FiraTàrregaPro Catalan Arts també ha programat trobades amb professionals de diferents regions de la península com Euskadi, Balears, Andalusia i València per copsar el moment que es viu a nivell artístic i de programació, així com amb associacions professionals i institucions. Un altra de les cites marcades en vermell al calendari tindrà lloc el divendres 8 amb el Lunch Meeting organitzat per l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), una de les trobades de connexió més importants i que connecta companyies catalanes, programades en aquesta edició de FiraTàrrega i amb vocació de projecció exterior, amb programadors de fora de Catalunya. Finalment, per facilitar la connexió entre els agents que treballen en projectes de proximitat, FiraTàrrega organitza per primera vegada una activitat lúdica anomenada “Posem-nos cara!” per impulsar les sinergies entre els professionals a través de la gamificació, en una proposta realitzada conjuntament amb el Teatre Batega.

Consolidar els vincles professionals

FiraTàrrega manté la seva aposta per FiraTarrega.Pro, que es consolida com a espai virtual per connectar la comunitat professional de les arts escèniques amb més de 1.400 entitats registrades i gairebé 500 projectes publicats. L’eina és un gran directori de contactes, catàleg de projectes i eines de informació i serveis i durant FiraTàrrega comptarà amb serveis exclusius per als professionals acreditats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.