‘Gustau, la Transició al descobert’ un nou film documental presentat al Cinema Majèstic

L’acte ha tingut lloc aquest dijous 11 de novembre a la Sala B, amb presència del director Jaume Domènech i l’alcaldessa Alba Pijuan

El Cinema Majèstic de Tàrrega ha acollit la presentació del documental ‘Gustau, la transició al descobert’, amb la presència del director Jaume Domènech i de l’alcaldessa Alba Pijuan. El film, català i d’aquest 2021, narra la història del jove Gustau Muñoz que, amb només 16 anys, va ser assassinat a trets per la policia durant una manifestació a favor de la independència de Catalunya i, sobretot, en contra de la Transició espanyola. Una etapa que, segons el director, encara ha de portar molta cua.

L’eix vertebrador del documental és la recerca de veritat i justícia per part de la família de Gustau Muñoz.  L’assassinat del jove és el punt de partida per qüestionar una Transició espanyola de la qual s’han silenciat els centenars de crims comesos des dels seus inicis.

El documental s’ha produït de manera independent i l’equip de Balandra Films n’ha assumit bona part del pressupost. A banda, per fer possible l’estrena es va posar en marxa una campanya de micromecenatge.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.