Imparteixen un curs adreçat a professionals de l’àmbit social per a prevenir i lluitar contra l’explotació sexual de les dones

Sessió impartida a Tàrrega per Mabel Lozano (1)L’escriptora i documentalista Mabel Lozano presenta el llibre i documental “El proxeneta”, investigació sobre el món de la prostitució · Properes sessions amb Amelia Tiganus, de l’observatori Feminicidio.net; i Towanda Rebels, canal de comunicació que denuncia la mercantilització del cos de la dona

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat un curs adreçat a professionals de l’àmbit social per a prevenir i lluitar contra el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual. La iniciativa s’emmarca dins el programa d’accions de prevenció i eradicació de les violències masclistes que impulsa la Regidoria de Polítiques d’Igualtat. El curs compta amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra i es desenvoluparà fins al 25 d’abril. S’hi han inscrit un total de 28 professionals (educadores, psicòlogues i psicòlegs, membres dels cossos policials, treballadores socials).

El curs s’ha obert el dijous 4 d’abril amb la intervenció de Jordi Salvia, cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent de Mossos d’Esquadra, i Mabel Lozano, productora i directora de cinema social. Antiga model i presentadora de televisió, Mabel Lozano va fer un gir a la seva carrera l’any 2007, quan inicià una reconeguda trajectòria com a documentalista en favor dels drets humans i contra l’explotació sexual de les dones. En el marc del curs esmentat, Mabel Lozano ha presentat el seu llibre “El proxeneta”, que ha donat peu al documental del mateix títol, cinta projectada a Cinemes Majèstic. “El proxeneta” descriu la història real narrada en primera persona d’un traficant de dones.

El curs continuarà el proper dijous 11 d’abril de la mà d’Amelia Tiganus, activista feminista. Nascuda a Romania, actualment viu al País Basc, on va poder reconstruir la seva vida després d’haver estat explotada sexualment durant cinc anys a l’Estat espanyol. Desenvolupa la seva feina a Feminicidio.net, un projecte social i observatori de la societat civil contra les violències masclistes. Finalment, el dijous 25 d’abril s’impartirà una sessió a càrrec de Towanda Rebels, canal de comunicació feminista format per l’actriu i periodista Teresa Lozano i la també actriu i humanista Zua Méndez. Altaveu del crit feminista radical, són especialment crítiques amb la mercantilització del cos de la dona i la violència masclista. Tàrrega adquireix així una vegada més el ferm compromís per eliminar i lluitar contra qualsevol tipus de violència envers les dones. Totes les campanyes desenvolupades a la capital de l’Urgell impliquen els agents socials i entitats que intervenen en la lluita contra les violències masclistes.

 

Consulteu aquí el calendari i contingut complet del curs

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.