Inauguren el Museu del Cinema a Vallbona de les Monges. L’únic de les Terres de Lleida

La façana de l’antic cinema de Vallbona de les Monges, convertit en El Museu del Cinema de la Col·lecció Queraltó segurament recordarà als cinèfils el mític Cinema Paradiso. A l’interior hi trobem instruments i peces de totes les èpoques que configuren un recorregut únic per la història del setè art. Josep Maria Queraltó té una de les col·leccions més importants d’Europa sobre cinema de més de 20.000 peces i una part es troben aquí. El seu ofici i passió, arreglar projectors, el van fer topar amb tota mena d’instruments que amb els anys ha acumulat.

Aquest projector era el que fins fa uns anys projectava pel·lícules en aquest mateix edifici. Avui és una peça més del museu que acompanya un rebobinador, una innovació de l’empresa de Queraltó.

Unes plaques fotogràfiques amb una emulsió instantània dels mateixos germans Lumière a partir de les quals van desenvolupar el cinema a 16 fotogrames per segon, unes ombres franceses que hauria pogut veure la mateixa Maria Antonieta a Versalles, un projector Pathé o el primer prototip anglès de televisor són algunes de les curiositats que s’hi poden veure.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.