Indignació a Agramunt pels grafits pintats al Pilar d’Almenara

Segons explica Ràdio Sió, l’aparició d’unes pintades al Pilar d’Almenara, torre de guaita del S. XI declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1985, han causat indignació al municipi d’Agramunt, des d’on la seva alcaldessa, Sílvia Fernández, ha condemnat aquests fets: “Ens ha impactat molt a tots, ens entristeix moltíssim perquè el Pilar d’Almenara, a part de ser Bé Cultural d’Interès Nacional, per nosaltres i per la gent de la Plana de Lleida és un patrimoni d’alt valor pel país”.

Concretament, es tracta de dues pintades de gran format, que es poden veure des de l’exterior de la torre, més diverses pintades interiors. Als grafits exteriors s’hi pot veure una pintada paral·lela a les escales d’accés a la torre, on s’hi pot llegir ‘Sebok’; també n’hi ha una de més petita amb tres lletres ‘CHP’. A part, hi ha una tercera pintada molt menor que sembla una possible firma. A la part interior hi ha pintat un rostre i diverses firmes.

Davant d’aquests fets, ocorreguts durant el dia d’ahir, tal i com avançava aquest dijous el Diari Segre, l’Ajuntament i el propietari presentaran una denúncia per saber qui ha fet aquestes pintades. Fernández ha explicat que els Mossos d’Esquadra ja estan investigant l’autoria dels grafits.

Per altra part, des del consistori també consultaran al Departament de Cultura com es poden treure aquestes pintades, ja que al ser Bé Cultural d’Interès Nacional, qualsevol actuació que es faci sobre la torre ha d’estar autoritzada.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.