Inici de les obres de restauració del cimbori i teulada del temple parroquial de Santa Maria de l’Alba

La Parròquia de Tàrrega ha iniciat aquesta setmana les obres de restauració del cimbori i teulada del temple parroquial de Santa Maria de l’Alba.

L’actuació a desenvolupar-se durant aquest any 2020, té un cost de 170.081,59 euros. En el seu finançament intervé la Generalitat de Catalunya que aportarà 70.277 euros degut a que el temple està considerat Bé Cultural d’Interès Nacional, el Bisbat de Solsona que aportarà 21.127 euros, l’Ajuntament de Tàrrega que aportarà 33.275 euros i la resta 45.401 euros que han de ser aportats per la Parròquia de Tàrrega. .

Segons apunten des de la parròquia amb aquesta actuació es vol acabar amb les goteres i humitats de la zona del cimbori a prop de l’altar i la zona dels musics i l’orgue del temple.
En  l’any 2015 ja s’intentà reparar el cimbori però la subvenció de la Generalitat fou insuficient i només es va poder fer la part alta del campanar.

La campanya popular iniciada fa uns mesos per la Parròquia per recaptar fons per sufragar les obres, ha aportat de moment poc més de 35.000 euros.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.