Inicien la restauració dels bancs de fusta del municipi, un dels projectes més votats en els pressupostos participatius

Els treballs, adjudicats per un import de 25.712 euros, consisteixen a arranjar, polir i repintar un centenar d’aquests elements de mobiliari urbà

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquesta setmana els treballs de restauració dels bancs de fusta del municipi. En total, es preveu la millora d’un centenar d’aquests elements de mobiliari urbà situats en diferents barris de la ciutat i en quatre pobles del terme: Altet, la Figuerosa, Claravalls i Santa Maria de Montmagastrell. Les tasques inclouen també els 225 metres lineals del perímetre de bancs que envolten la plaça del Carme. La intervenció respon al resultat del primer procés de pressupostos participatius desenvolupat a la capital de l’Urgell, en què la restauració dels bancs de fusta fou la cinquena proposta més votada. El consistori ha adjudicat la realització del projecte a l’empresa Provial SLU per un import de 25.712 euros (IVA inclòs).

La restauració es fa de forma artesanal: els operaris desmunten els bancs peça a peça per procedir després a arranjar, polir i repintar in situ els taulons de fusta. Aquest mobiliari urbà lluirà així de nou amb tot el seu esplendor, contribuint a fer uns espais públics més acollidors i agradables. Les tasques, coordinades per la Regidoria d’Urbanisme, se centren aquests dies a la plaça de Rafael Casanova (vegeu fotografia). Altres projectes més votats als pressupostos participatius, i ja executats, són l’arranjament dels parcs infantils, la instal·lació de jocs adaptats i inclusius, i la dotació d’un street-workout al Parc Esportiu (mobiliari urbà per fer activitat física a l’aire lliure). El regidor de Participació, Carlos Vílchez, ha subratllat que “els projectes escollits per la ciutadania s’han anat materialitzant durant els últims mesos” i ha recordat que “es tracta d’iniciatives que contribueixen a fer una ciutat més confortable i inclusiva per a l’ús dels veïns i veïnes”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.