Jornada a la Diputació per adoptar mesures davant el canvi climàtic a la demarcació de Lleida

canvicimatic2La jornada –que ha estat clausurada pel president de la Diputació, Joan Talarn- ha comptat amb una trentena d’intervinents que han analitzat la situació actual
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimecres la cloenda de la Jornada-taller ‘Disseny d’una iniciativa d’adaptació al canvi climàtic a les Terres Lleida, Alt Pirineu i Aran’, organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica, que s’ha celebrat a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida.
Es tracta d’un taller de co-creació de mesures d’adaptació al Canvi climàtic a la demarcació de Lleida, i s’emmarca en el procés engegat pel Patronat de Promoció Econòmica, per a impulsar una estratègia de gestió adaptativa al canvi climàtic a la demarcació de Lleida, posant focus en la gestió dels sistemes agroforestals i la seva relació amb l’aigua.
Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha recordat l’últim informe de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans, que diu que els indicadors sobre les conseqüències del canvi climàtic provocat per l’activitat humana són molt pitjors que les previsions que s’havien fet trenta anys enrere.
En aquest sentit, ha destacat diversos projectes de desenvolupament rural que té endegats la Diputació com el Forest4Local, el projecte turístic Ponent Actiu, el projecte ‘Economia baixa en carboni’, I la plataforma experimental sobre l’ametller, com a elements per ajudar a pal·liar una tendència que necessitarà un compromís a escala global.
Per a dur a terme tot aquest projecte es treballa amb un grup d’actors procedents dels sector públic i privat, del tercer sector i del món de la recerca amb una mirada molt àmplia i transversal del repte en qüestió, així com l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.
La primera fase d’aquesta iniciativa ha consistit en un seguit d’entrevistes als actors implicats que ha permès fer una diagnosi inicial de punt de partida i obtenir una mirada més amplia sobre el repte.
La segona fase consisteix en el taller, en el que s’ha convidat a una trentena de persones, la majoria de les quals han realitzat l’entrevista prèvia i d’altres han estat suggerides pels propis entrevistats.
Dels resultats d’aquest taller i de les entrevistes de la primera fase es preveu la creació d’un pla d’acció que reuneixi les solucions proposades.
La inauguració de la jornada ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.