Josefina Bernades és la nova presidenta de Creu Roja Urgell, agafant el relleu de Miquel Àngel Mingote

17542-1533282503-1400x1400Josefina Bernades és la nova presidenta de Creu Roja Urgell, agafant el relleu de Miquel Àngel Mingote que ha estat al capdavant de l’entitat des de fa 12 anys, concretament en el període 2007-2019.
Aquest relleu sorgeix del procés de eleccions dels comitès locals i comarcals que s’iniciava el passat mes de gener i que culminava la setmana passada quan el comitè provincial va fer el lliurament dels nous nomenaments de càrrecs a la demarcació.
Miquel Àngel Mingote ha explicat a Ràdio Tàrrega que “marxo molt satisfet després d’aquests dotze anys, en els que he trobat professionals magnífics, voluntaris bolcats en les tasques de Creu Roja i on hem tingut tot el recolzament per part de totes les institucions”.
Per la seva banda la presidenta entrant, Josefina Bernades, ha explicat que “agafo el relleu amb tota la il·lusió del món”.
Bernades ha detallat que com a primeres línies de treball de la nova etapa que s’obre, des de Creu Roja Urgell es continuarà impulsant el programa d’acompanyament a les persones grans ‘Sempre Acompanyats’ “que és el programa estrella i que segur que ho continuarà sent”, ha dit.
Creu Roja està instaurada a Tàrrega des de l’any 1976, època en que com en d’altres municipis oferia únicament servei d’assistència en carretera.
Posteriorment l’entitat s’especialitzava en transport sanitari, gràcies a la tasca de voluntaris i objectors de consciència que eren destinats per prestar serveis. Aquesta etapa va perllongar-se fins l’any 2002.
Més tard el servei de Creu Roja Urgell es va centrar en serveis preventius que cobrien esdeveniments esportius, socials i culturals. Finalment arribem fins a l’època actual en que l’entitat basa la seva activitat principalment en el vessant humanitari d’atenció a persones en situació de pobresa, exclusió i vulnerabilitat.

Foto: Miquel Àngel Mingote i Josefina Bernades avui a Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.