Joves de l’Associació Alba i de l’Escola Vedruna dissenyen un adhesiu per fer visibles els problemes d’accessibilitat dels carrers de Tàrrega

Els joves, fent ús de cadires de rodes, han fet un treball de camp detectant els punts més crítics a nivell d’accessibilitat que tenen els carrers i els espais públics de la ciutat i han enganxat els adhesius per fer-ho visible a tota la ciutadania

A partir d’avui als carrers de Tàrrega s’hi poden trobar enganxats adhesius vermells en forma triangular i amb la frase “Trenquem barreres”. Forma part d’una iniciativa que han impulsat el grup de joves de l’Associació Alba i les alumnes del Cicle de Grau Mig d’Atenció a persones amb dependència de l’Escola Vedruna de Tàrrega amb l’objectiu de fer visibles els problemes d’accessibilitat que té la ciutat.

Els joves van reunir-se fa unes setmanes per dissenyar conjuntament aquest adhesiu i ahir van sortir al carrer amb cadires de rodes per identificar, per ells i elles mateixes, les dificultats que tenen per moure’s per la ciutat les persones amb mobilitat reduïda.

En només dues hores van detectar més de 60 punts crítics a la via pública: voreres sense rampes, forats al mig del carrer o fanals que impedeixen el pas d’una cadira de rodes, etc. Tots ells els van identificar amb l’adhesiu creat per ells i elles mateixes.

Tots aquests punts conflictius els han recollit en un document amb la voluntat de plasmar-los en un mapa digital i online que faran arribar a l’alcaldessa i als membres de l’Ajuntament de Tàrrega per reclamar que es facin les millores pertinents. 

Els joves demanen la col·laboració de la ciutadania per detectar nous punts i conviden a tothom a fer una foto del problema i compartir-ho a les xarxes etiquetant a l’@associacioalba i el hashtag del projecte #trenquembarreres D’aquesta manera podran afegir-los al mapa digital.

Aquesta no és la primera vegada que Alba i Vedruna fan un projecte conjunt en aquesta línia. L’any passat van fer un treball per analitzar els problemes d’accessibilitat dels edificis públics de l’Ajuntament i van acabar passant també al consistori targarí un informe per demanar-ne les millores.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.