La Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega incorpora al seu fons més d’un centenar de títols sobre feminisme

Un total de 111 volums adquirits per la Regidoria d’Igualtat amb què s’amplia la bibliografia sobre els moviments feminista i LGTBIQ+

La Regidoria d’Igualtat de Tàrrega ha fet una donació a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell de 111 llibres per tal d’ampliar la secció de bibliografia feminista de l’equipament. Són obres de caire teòric i històric sobre els moviments feministes i LGTBIQ+, entre les quals també hi trobem biografies de dones i membres del col·lectiu LGBTIQ+ rellevants. Entre els nous títols que es podran consultar a la biblioteca targarina també n’hi ha que tracten sobre salut amb perspectiva de gènere, noves masculinitats i violències masclistes. La Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega, de titularitat municipal, amplia així notòriament el seu catàleg pel que fa a aquest àmbit temàtic.

Bona part dels més de cent títols que l’Àrea d’Igualtat ha adquirit són novetats editorials però també hi ha reedicions de clàssics sobre feminisme. Val a dir que la immensa majoria dels llibres donats a l’equipament fins ara no estaven disponibles mitjançant el servei de préstec interbibliotecari, és a dir, que només es poden trobar a la biblioteca de la capital de l’Urgell. A més, en aquesta ocasió també s’han lliurat alguns exemplars cedits per l’Institut Català de les Dones.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Tàrrega vol facilitar l’accés a la informació a la ciutadania i donar a conèixer referents femenins i de persones LGTBIQ+. La secció Diversitats socials, de gènere i feministes de la Biblioteca de Tàrrega es va inaugura l’any 2019, tot i que la Regidoria d’Igualtat hi col·labora des de l’any 2015 aportant-hi bibliografia. Hores d’ara, el catàleg de la Biblioteca suma més de 560 títols sobre feminisme, igualtat, el moviment LGTBIQ+, noves masculinitats, nous models de família i altres temes amb la finalitat de fomentar la normalització i la integració social, fins al punt d’esdevenir la biblioteca de les comarques de Lleida amb el fons més ampli sobre aquestes temàtiques i un dels més ben dotats arreu de Catalunya. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú afirma que “és important que la biblioteca de la nostra ciutat sigui referent al territori en comptar amb una gran quantitat de títols que ajudin les famílies i les generacions que pugen a tenir referents que siguin un reflex de la diversitat que existeix en la nostra societat”.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.