La Biblioteca Germanes Güell de Tàrrega inicia un club de lectura dedicat exclusivament a l’obra de Manuel de Pedrolo

La iniciativa, impartida pel filòleg Andratx Badia, s’ha obert avui dissabte amb la participació de la filla de l’escriptor, Adelais de Pedrolo

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell ha iniciat avui dissabte un club de lectura centrat exclusivament en l’obra de l’escriptor Manuel de Pedrolo. Imparteix l’activitat el filòleg i activista literari Andratx Badia, que repassarà en diferents sessions fins al 27 de maig la producció literària de l’autor de l’Aranyó. Es tracta del primer club de lectura que la biblioteca targarina dedica a un únic escriptor, en aquest cas un dels més prolífics en llengua catalana i amb una trajectòria vital estretament lligada a la capital de l’Urgell, on Pedrolo va residir i va escriure moltes de les seves obres.

L’acte inaugural del club de lectura ha comptat amb la participació de la filla del literat, Adelais de Pedrolo, que ha posat en valor les múltiples facetes de l’escriptor com a dramaturg, poeta i traductor més enllà del vessant més conegut com a novel·lista. També hi ha assistit el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, que ha destacat “la potenciació dels espais de trobada literària a Tàrrega, aquesta vegada al voltant de la figura de Pedrolo, el gran referent literari de la nostra ciutat”. El club de lectura, que porta per nom ‘Si el llibre crema…’, aprofundirà en l’univers pedrolià a través de les obres ‘Tocats pel foc’, ‘Les portes del passat’, ‘Acte de violència’ o ‘Totes les bèsties de càrrega’ entre altres.

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell desenvolupa durant la present temporada altres clubs de lectura com les recomanacions de narrativa contemporània universal de la llibretera Núria Sauret, el cicle sobre feminisme a càrrec d’Alexandra Casanovas i Júlia Carbonell (Associació Genera Feminismes) i un quart espai literari adreçat específicament al públic infantil.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.